Αν τα νύχια σου σπάνε εύκολα και απελπίζεσαι, απλά διάβασε παρακάτω.

Όλες, σχεδόν, θέλουμε όμορφα, μακριά νύχια, αλλά κάποιες γυναίκες το βρίσκουν πιο εύκολο να τα διατηρούν. Είτε ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, είτε τα νύχια σου είναι αδύναμα και σπάνε, θα κάνεις πολύ καλό σε αυτά με το να μάθεις απ’έξω τους εχθρούς τους και πώς μπορείς να τα προστατέψεις.

Νερό

Τα νύχια σου αποτελούνται από πολλές στρώσεις νεκρών κυττάρων και ένα μικρό ποσοστό ελαίων. Το νερό έχει την πολύ κακή ιδιότητα να διαπερνά τις στρώσεις αυτές, αποδυναμώνοντας τα νύχια σου, κάνοντάς τα να σπάνε.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγεις τη φθορά που δημιουργεί το νερό, είναι να αποφύγεις το ίδιο. Φρόντισε να απλώνεις base coat ή διάφανο μανό στα νύχια σου στην επιφάνεια και από την κάτω πλευρά τους. Εάν πλένεις τα χέρια σου ή κάνεις μπάνιο χωρίς base coat, μπορείς να σταματήσεις να αναρωτιέσαι γιατί τα νύχια σου είναι αδύναμα. Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις άλλη επιλογή, μπορείς να απλώσεις λίγο λάδι σώματος ή ενυδατική κρέμα στα νύχια σου, αφού έρθουν σε επαφή με νερό.

Αγγαρείες

Τα νύχια σου τυχαίνει να βρίσκονται στα άκρα που χρησιμοποιείς περισσότερο από όλα, είτε μαγειρεύεις, πλένεις πιάτα ή κουβαλάς πράγματα. Συχνά, μάλιστα, τα χρησιμοποιείς και ως εργαλεία, για να ανοίξεις δοχεία ή να ξύσεις κάτι.

Δε μπορείς να αποφύγεις την καταπόνηση των νυχιών σου στο 100%, αλλά φρόντισε να φοράς γάντια όταν τα χέρια σου έρχονται σε επαφή με χημικές ουσίες ή νερό (π.χ. όταν πλένεις πιάτα) και να τα χρησιμοποιείς ως εργαλεία όσο λιγότερο γίνεται, αντικαθιστώντας τα με άλλα κατάλληλα για τη δουλειά που κάνεις.

Εσύ

Υπάρχουν δύο πράγματα που εσύ η ίδια κάνεις στα νύχια σου και τους κάνουν κακό. Το ένα είναι να τα δαγκώνεις και να τα πειράζεις και το άλλο είναι να χρησιμοποιείς πολύ τραχιές λίμες πάνω τους.

Προσπάθησε να μασάς τσίχλα, να κάνεις ευφάνταστα μανικιούρ ή να απλώνεις στα νύχια σου ειδικό αποτρεπτικό μανό (που θα βρεις στα περισσότερα φαρμακεία), αν θες να σταματήσεις να τα πειράζεις και να τα δαγκώνεις. Όσο για τις λίμες, μη χρησιμοποιείς ποτέ μεταλλικές λίμες. Αντιθέτως, προσπάθησε να χρησιμοποιείς χάρτινες ή γυάλινες λίμες, για το καλύτερο αποτέλεσμα δίχως περιττή φθορά. Να αποφεύγεις, επίσης, τις λίμες που διαφημίζονται για τη λείανση της επιφάνειας του νυχιού, όσο κι αν πιστεύεις ότι τις χρειάζεσαι. Δεν πρέπει ποτέ να αποδυναμώνεις την επιφάνεια του νυχιού σου με λιμάρισμα, αν θες αυτά να είναι υγιή.

Δε χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα για να έχεις υγιή και όμορφα νύχια, αρκεί να ακολουθείς τις παραπάνω συμβουλές.