Το φθινόπωρο είναι η εποχή που κλαίμε βλέποντας τα μαλλιά μας να φεύγουν κατά τούφες -κάτι εντελώς φυσιολογικό ωστόσο λόγω της αλλαγής θερμοκρασίας. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι να πέφτουν με τον ίδιο ρυθμό όλο το χρόνο, να κάνουν συνέχεια ψαλίδα ή να σπάνε. Σε αυτή την περίπτωση, τα μαλλιά μας ουσιαστικά «ουρλιάζουν» για βοήθεια.

Βιταμίνες

Ένας εξαιρετικός τρόπος να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να δυναμώσουν είναι τα συμπληρώματα διατροφής. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην διατήρηση της ενυδάτωσης της τρίχας ενώ η βιοτίνη και η Β12 είναι το μυστικό για μακριά μαλλιά σε χρόνο dt. Εξίσου σημαντική, αν όχι περισσότερο, είναι και η βιταμίνη Ε την οποία θα βρεις σε πολλές μάσκες μαλλιών.

Προϊόντα περιποίησης

Κάθε αγώνας χρειάζεται συμμάχους και εδώ αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει τα σαμπουάν, τα conditioner και οι μάσκες. Μια σειρά προϊόντων για ταλαιπωρημένα μαλλιά είναι ό,τι χρειάζεσαι για να επαναφέρεις τη λάμψη και την υγεία στην ωραία σου κόμμη. Δοκίμασε τη vegan σειρά Botanical Repair της AVEDA και θα εκπλαγείς. Μετά από 6 χρόνια ερευνών, η ερευνητική ομάδα της εταιρείας δημιούργησε αυτή τη σειρά με 94% φυσικά συστατικά η οποία βασίζεται στο σύστημα «Επανόρθωση της τρίχας στα 3 στρώματα». Αβοκάντο, πράσινο τσάι, sachainchi είναι μόνο μερικά από τα συστατικά της. Τα μαλλιά σου θα γίνουν έως και 5 φορές πιο δυνατά, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Ξεκούραση

Σε αντίθεση με τα χέρια, τα πόδια, τη μέση, τον αυχένα, κτλ τα μαλλιά δεν έχουν το «πλεονέκτημα» του πόνου για να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι έχουν κουραστεί. Στέλνουν φυσικά τα δικά τους μηνύματα (θαμπάδα, σπάσιμο, φριζάρισμα, κόμποι) αλλά πολλές φορές τα αγνοούμε. Τα μαλλιά χρειάζονται όπως όλα ξεκούραση. Έχουν ανάγκη από αποχή από τις βαφές για λίγο καιρό, αποχή από τη θερμότητα της ισιωτικής και του σεσουάρ, αποχή από το σφιχτό πιάσιμο ψηλά στο κεφάλι, αποχή από το ανακάτεμα στον ύπνο και το άγριο τρίψιμο με την πετσέτα. Δοκίμασε να τους φερθείς ευγενικά, ήρεμα και χαλαρά και θα δεις αμέσως διαφορά.