Σίγουρα, μπορείτε να χάσετε βάρος γρήγορα. Υπάρχουν πολλές μοντέρνες δίαιτες που λειτουργούν για να χάσετε κιλά γρήγορα ενώ σας αφήνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι και στερημένοι. Τι ωφελεί όμως να χάσεις βάρος μόνο για να το ξαναπάρεις; Για να διατηρήσετε μόνιμα τα κιλά, είναι καλύτερο να χάνετε βάρος αργά. Και πολλοί ειδικοί λένε ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να κάνετε «δίαιτα». Αντίθετα, το κλειδί είναι να κάνετε απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.  Υιοθετήστε μία ή περισσότερες από αυτές τις απλές, ανώδυνες στρατηγικές για να βοηθήσετε να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε «δίαιτα»:

Τρώτε πρωινό κάθε μέρα.

Μια συνήθεια που είναι κοινή σε πολλούς ανθρώπους που έχουν χάσει βάρος και το κράτησαν μακριά είναι να τρώνε πρωινό κάθε μέρα. Δοκιμάστε ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με φρούτα και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών για ένα γρήγορο και θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας σας.

Κλείστε την κουζίνα το βράδυ. 

Μην κοιμάστε έχοντας μόλις φάει. Φάτε το τελευταίο γεύμα σας τουλάχιστον ώρες πριν πάτε για ύπνο. Εκτός από το ότι θα κοιμηθείτε πιο ελαφριά, θα βοηθήσετε στην καύση λίπους.

Φάτε λαχανικά και φρούτα

Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών με χαμηλές θερμίδες, μεγάλης ποσότητας, παραγκωνίζει άλλες τροφές που είναι υψηλότερες σε λιπαρά και θερμίδες. Αφαιρέστε το κρέας από το κέντρο του πιάτου σας και στοιβάξτε τα λαχανικά. 

Περπατήστε όσο περισσότερο γίνεται

Προσθήκη περισσότερων βημάτων. Πάρτε ένα βηματόμετρο και σταδιακά προσθέστε περισσότερα βήματα μέχρι να φτάσετε τα 10.000 την ημέρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάντε ό,τι μπορείτε για να είστε πιο δραστήριοι — περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο, βγάζετε τον σκύλο για μια επιπλέον βόλτα. Η κατοχή ενός βηματόμετρου χρησιμεύει ως σταθερό κίνητρο και υπενθύμιση.