Τα περιποιημένα νύχια είναι πολύ όμορφα και μας δίνουν μια παραπάνω αυτοπεποίθηση αφού ολοκληρώνουν το στιλ μας. Βέβαια δεν είναι όλα τα σχήματα των νυχιών τα κατάλληλα για το χέρι μας με αποτέλεσμα να μην μας κολακεύουν τελικά. 

Εμείς έχουμε αναλυτικά όλα τα σχήματα νυχιών αλλά και κάποια tip σε σχέση με σχήμα των χεριών σου για να βρεις το ιδανικό μανικιούρ για σένα. 

Τα σχήματα νυχιών είναι τα εξής: 

Φυσικό

Είτε είναι ίσια, φουσκωμένα ή ελαφρώς ανομοιόμορφα, τα φυσικά νύχια θα μεγαλώσουν όπως θέλουν εκείνα δηλαδή όπως θέλει η φύση.

Οβάλ

Το οβάλ είναι ένα μεσαίο έως μακρύ νύχι με ίσιες πλευρές που καταλήγουν σε ένα μαλακό ημικύκλιο. Αν και δεν χρειάζεσαι πάντα μακριά νύχια για να το πετύχεις, μερικά χιλιοστά από την ελεύθερη άκρη που εκτείνεται πάνω από το άκρο του δακτύλου θα σε βοηθήσει πολύ για το τέλειο σχήμα.

Τετράγωνο

Ένα άλλο στυλ χαμηλής συντήρησης τόσο για μακριά όσο και για κοντά νύχια, που χαρακτηρίζεται από ίσια πλαϊνά και ίσια ελεύθερα άκρα. Το τετράγωνο σχήμα των νυχιών είναι γνωστό ότι προσθέτει ορατό πλάτος στην εμφάνιση των νυχιών σας, επομένως χρησιμοποίησέ τα με σύνεση.

Αμυγδαλωτό

Το αγαπημένο μας σχήμα όλων των εποχών γιατί φαίνεται υπέροχο σε όλους. Το σχήμα αμυγδάλου επιτυγχάνεται διατηρώντας μια φαρδιά βάση και λιμάροντας τα πλαϊνά σε μια κωνική κορυφή στην ελεύθερη άκρη.

Τετράγωνο – στρογγυλό

Το τετράγωνο – στρογγυλό καρφί ή το μαλακό τετράγωνο είναι ακριβώς αυτό, ένα τετράγωνο καρφί με απαλές γωνίες. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σχήμα χαμηλής συντήρησης για την ανάπτυξη των νυχιών σας και μπορεί να επιτευχθεί με ίσιο λιμάρισμα των πλευρών και ίσιο λιμάρισμα της κορυφής του νυχιού σας πριν μαλακώσετε απαλά τις γωνίες.

Squoval

Φανταστείτε ένα ορθογώνιο με απαλές γωνίες. Γνωρίστε το squoval, ένα σχήμα που αποτυπώνει την κομψότητα του οβάλ με μια πιο επίπεδη άκρη. Ξεκινήστε λιμάροντας ευθεία στην ελεύθερη άκρη σας και μετά γύρω από τις γωνίες με μία ομαλή διαδρομή.

Μπαλαρίνα

Το σχήμα που συνδυάζει το σκληρό με το θηλυκό. Αυτή η εμφάνιση μπορεί να επιτευχθεί με λιμάρισμα του νυχιού σε ένα κωνικό σημείο με πεπλατυσμένη άκρη. 

Προτού διαλέξετε σχήματα νυχιών θέλοντας και μη, ξεκινήστε με τα παρακάτω:

  • Μάθε τι τύπο χεριού έχεις, κοιτάζοντας την αναλογία της παλάμης και το μήκος του δακτύλου σου.
  • Ενίσχυσε και μάκρυνε την όψη των νυχιών σου ταιριάζοντας τον τύπο του χεριού σου σε ένα κατάλληλο σχήμα.
  • Ελέγξτε το πλήρες σύνολο σχημάτων πριν αποφασίσεις.
  • Τα νύχια σε σχήμα αμυγδάλου τείνουν να ταιριάζουν σε όλους.
  • Εάν έχεις κοντές παλάμες και κοντά δάχτυλα, είναι καλύτερο να επιλέξεις στρογγυλεμένα σχήματα οβάλ και αμυγδαλωτά.
  • Για μεγαλύτερες παλάμες και δάχτυλα, σκέψου τα “δραματικά “στυλ σε σχήμα στιλέτο ή μπαλαρίνα.
  • Ενσωμάτωσε τη θρέψη των νυχιών στη ρουτίνα ομορφιάς σου για πιο δυνατά νύχια.