Η ενυδάτωση του προσώπου είναι μια κρίσιμη πτυχή της περιποίησης της επιδερμίδας που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και νεανικό. Το να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας παραμένει ενυδατωμένο. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε μια επιπλέον ενίσχυση για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο, ειδικά κατά τους ζεστούς και ξηρούς μήνες.

Μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε νερό προσώπου. Το νερό προσώπου είναι μια αναζωογονητική λύση που μπορείτε να ψεκάσετε στο δέρμα σας για άμεση ενυδάτωση. Είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας όλη την ημέρα.

 

Για να φτιάξετε face water, θα χρειαστείτε μερικά απλά υλικά. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα νερό προσώπου είτε να φτιάξετε το δικό σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

Ξεκινήστε επιλέγοντας μια βάση για το νερό του προσώπου σας

Το τζελ αλόης ή το ροδόνερο είναι εξαιρετικές επιλογές που μπορούν να καταπραΰνουν και να ενυδατώσουν το δέρμα σας.

Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Το έλαιο λεβάντας ή δέντρου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να εξισορροπήσετε το δέρμα σας, ενώ το έλαιο μέντας ή ευκαλύπτου μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς και δροσιάς.

Ανακατέψτε μερικά πρόσθετα συστατικά για να αντιμετωπίσετε συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσθέσετε χυμό αλόης βέρα ή χυμό αγγουριού για να καταπραΰνετε και να μειώσετε την ερυθρότητα ή αμαμελίδα για να συσφίξετε τους πόρους και να ελέγξετε την παραγωγή λαδιού.

Ρίξτε το μείγμα σας σε ένα μπουκάλι σπρέι και φυλάξτε το στο ψυγείο

Η δροσερή ομίχλη θα προσφέρει μια επιπλέον αναζωογονητική ώθηση στο δέρμα σας και θα σας βοηθήσει να απαλύνετε τυχόν ερεθισμούς.

Όταν χρησιμοποιείτε νερό προσώπου, ψεκάστε το στο πρόσωπο και το λαιμό σας μετά τον καθαρισμό και πριν την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε όλη την ημέρα όποτε το δέρμα σας το νιώθετε ξηρό ή ότι σαν τραβάει.

Γενικότερα, η παρασκευή νερού προσώπου είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και ανανεωμένο. Με λίγα μόνο φυσικά συστατικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξατομικευμένη συνταγή νερού προσώπου που θα αφήσει το δέρμα σας απαλό, εύπλαστο και λαμπερό. Γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσετε και να δείτε τη διαφορά από σήμερα;