Για να έχεις ένα υγιεινό τρόπο ζωής, πρέπει να αφήσεις στην άκρη όλες εκείνες τις τροφές με τα πολλά λιπαρά και περιττές θερμίδες. Αυτό πάντως που είναι το χειρότερο για το σώμα σου, είναι το τσιμπολόγημα. Διότι επειδή νομίζεις ότι είναι λίγη η ποσότητα που τρως -που στην ουσία δεν είναι-, καταναλώνεις πολύ λάθος τροφές. Σοκολάτα για παράδειγμα! Αν λοιπόν δεν μπορείς να αντισταθείς στις λιγούρες, τότε τουλάχιστον μπορείς να τις καλύψεις με υγιεινά σνακ.

1. Οι ξηροί καρποί. Εκτός ότι βοηθούν την χοληστερόλη να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, βοηθούν συγχρόνως να νιώθεις το αίσθημα της πληρότητας όταν σε πιάνει ξαφνική λιγούρα. Αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια είναι αυτά που πρέπει να επιλέξεις.

2. Η βρώμη. Αυτό σίγουρα το φανταζόσουν. Η βρώμη -που μπορείς να την συνδυάσεις και στο φαγητό ακόμα- βοηθούν στην αύξηση της χολοκυστοκινίνης, δηλαδή εκείνης της ορμόνης που ρυθμίζει τα επίπεδα της πείνας. Έτσι λοιπόν όσο πιο αυξημένη είναι, τόσο λιγότερο θα πεινάσεις.

3. Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό κάνει πέρα. Και την λιγούρα επίσης. Τα μήλα εκτός από ένα φρούτο που πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα σου, είναι ικανό να μειώσει την πείνα εξαιτίας της μείωσης του σακχάρου που γίνεται χάρη σε αυτό.

4. Το αβοκάντο. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις υπέροχες συνταγές με αβοκάντο, οπότε εκτός ότι μπορείς να το ενσωματώσεις στο φαγητό σου, έχεις και έναν λόγο ακόμα μια και είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία βοηθούν να διατηρείς τα κιλά στο σώμα σου.

5. Η μέντα. Εκτός από υπέροχη μυρωδιά, είναι και ικανή να σταματήσει την όποια λιγούρα. Μπορείς να πιεις δηλαδή ένα τσάι με γεύση μέντας.