Ξέρω ποιο είναι το μυστικό σου για να βγαίνεις αδύνατη στις φωτογραφίες, το κάνω και εγώ. Βάζεις όλα τα μαλλιά σου μπροστά και είτε κάνεις duck face – για να τραβηχτεί μέσα το μάγουλο- είτε στρίβεις 3/4 το κεφάλι σου. Όπως και να έχει είναι καλές τακτικές, αλλά υπάρχει καλύτερος τρόπος να φανείς πιο αδύνατη στο πρόσωπο. Για την ακρίβεια με το σωστό χτένισμα, μπορείς να κρύψεις κάποια σημεία που δεν  θέλεις να φαίνονται υπερβολικά –όπως τα μάγουλα- και να τονίσεις κάποια άλλα!

Δες 4 χτενίσματα που σου προτείνουμε και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

1.        Κάνε ανταύγειες. Αν έχεις ένα μονότονο χρώμα και ένα μοντέρνο χτένισμα, τότε οι ανταύγειες είναι αυτό που χρειάζεσαι. Έτσι και θα κάνεις μία αλλαγή –άλλωστε άνοιξη έρχεται όπου να ναι, καιρός για αλλαγές- και θα φωτίσεις λίγο παραπάνω το πρόσωπό σου. Επίσης μην ξεχνάς πως το μονότονο, σκούρο χρώμα μπορεί να σε δείχνει πιο χλωμή, όσο πολύ και αν βάφεσαι. Συζήτησε, λοιπόν, με τον κομμωτή σου τι αλλαγή θέλεις  να κάνεις και δεν θα το μετανιώσεις.

2.       Κάνε φιλάρισμα και γενικά δώσε ύψος και μήκος στα μαλλιά σου. Είναι δύσκολο να στο περιγράψω, αλλά εννοώ ένα κούρεμα αλά Μπαρντό, δηλαδή μακριά μαλλιά, έντονο φιλάρισμα και κοντή φράντζα. Μην το κάνεις ακριβώς όπως η Μπαρντό, καθώς είναι λίγο old-fashion, αλλά αν θέλεις να φαίνεται το πρόσωπό σου πιο μακρόστενο, τότε ξέρεις πάνω κάτω τι σου ταιριάζει!

3.       Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, τότε μην κάνεις ποτέ καρέ. Γενικά το κοντό μήκος είναι δύσκολο και από άποψης styling και ότι δεν ταιριάζει σε όλες μας. Προτίμησε μία μεσαία λύση και ακόμη και αν δεν έχεις μάγουλα ή πολύ στρογγυλό πρόσωπο, πες όχι στο καρέ… καλοκαίρι έρχεται σε τρεις μήνες.

4.       Τα μακριά μαλλιά πάντα κολακεύουν τα ¨γεματούτσικα¨ πρόσωπα. Γενικά τα μακριά με όγκο μαλλιά ταιριάζουν στα περισσότερα πρόσωπα, καθώς κρύβουν τα μάγουλα, σε κάνουν πιο θηλυκή και μπορείς να κάνεις διάφορα χτενίσματα σε αυτό το μήκος. Συζήτησε μόνο με τον κομμωτή σου για το φιλάρισμα στο πλάι και για την φράντζα. Γενικά να ξέρεις πως τα μακριά μαλλιά και το γεματούτσικο πρόσωπο πάνε μαζί!