Οι μασχάλες το καλοκαίρι θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση, μιας και δεν είναι αρκετή απλά η αποτρίχωση. Τα μαύρα στίγματα που δημιουργούνται, είναι εκτός των άλλων αντιαισθητικά, αλλά μπορούν να νικηθούν αποτελεσματικά με φυσικά κόλπα. Κάνε τα ακόλουθα, και θα δεις ότι γρήγορα η όψη της μασχάλης σου θα αλλάξει προς το πολύ καλύτερο.

1. Λάδι καρύδας

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μιλήσει για το πόσο θαυματουργό είναι το λάδι καρύδας. Βοηθάει στο ντεμακιγιάζ, στην ενυδάτωση των μαλλιών, στις ραγάδες και στην απαλλαγή των μαυρών στιγμάτων απ’τις μασχάλες. Κάνε μασάζ με το λάδι στο σημείο και άφησε το εκεί για 15 λεπτά το πολύ. Η βιταμίνη Ε που περιέχει, θα φροντίσει να φωτίσει την περιοχή.

2. Λεμόνι

Η διαδικασία απλή Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις μερικές φέτες λεμονιού, να τις αφήσεις στις μασχάλες σου για 20 λεπτά και να τις ξεπλύνεις με νερό. Προσοχή μόνο, να βάλεις αμέσως μετά την ενυδατική σου κρέμα μιας και το λεμόνι αφυδατώνει εύκολα.

3. Μαγειρική σόδα

Βρίσκεται σε κάθε σπίτι και βοηθάει αν μη τι άλλο σε όλες τις περιπτώσεις. Στα ρούχα, στην καθαριότητα, στην λεύκανση των δοντιών, ακόμα και στις μασχάλες. Ανακάτεψε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με νερό και με το μείγμα πέρασε και τρίψε τα σημεία. Έτοιμη.

4. Πατάτες

Αυτό σίγουρα δεν το περίμενες. Κόψε λεπτές φέτες πατάτες, άφησε τις στις μασχάλες για 30 λεπτά το πολύ και ξέπλυνε με νερό.