Το καλοκαίρι μπορεί να μην τρως πολύ λόγω ζέστης, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να γυρίσεις απ’τις διακοπές σου με 2-3 κιλάκια παραπάνω. Λίγο τα παγωτά, λίγο τα κοκτέιλς, λίγο τα ούζα στην βεράντα δεν θες και πολύ. Για να μην κάνεις όμως το ίδιο λάθος όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια, πρέπει να ακολουθήσεις 4 κανόνες που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις την σιλουέτα σου.

1. Απομάκρυνε από την διατροφή σου τροφές που περιέχουν αλάτι, γιατί όχι μόνο θα δεις να δημιουργείται το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά, αλλά θα χαλάσει και την διατροφή/δίαιτα σου.

2. Με 8 ποτήρια νερό την ημέρα, μπορείς να χάσεις κιλά. Το καλοκαίρι η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη αφού όπου κι αν πας καλό είναι να κουβαλάς μαζί σου ένα παγωμένο νερό. Μην παίζεις με την ζέστη.

3. Την ημέρα προσπάθησε να καταναλώνεις περίπου 1500 θερμίδες, και να προσέχεις τα γεύματα σου να είναι χαμηλά σε λιπαρά και μέτρια σε υδατάνθρακες.

4. Δώσε έμφαση στην πρωτείνη των γευμάτων σου αφού έτσι θα χορταίνεις περισσότερο και δεν θα καναλώνεις περισσότερες θερμίδες στα γεύματα.