Ένα κακοφτιαγμένο make up συνήθως λειτουργεί αντίθετα με το σκοπό του· Αντί να κρύψει τις ατέλειες και να τονίσει την ομορφιά σου σε κάνει να φαίνεσαι από αστεία έως τρομακτική. Μιας και όλες μας, λοιπόν, θέλουμε να φαινόμαστε πάντα αψεγάδιαστες, σου παρουσιάζουμε 5 λάθη που όλες κάνουμε (ή έχουμε κάνει) στο μακιγιάζ, καθώς και τους τρόπους να αποφύγεις αυτές τις… αμαρτίες!

Βάζουμε υπερβολική ποσότητα προϊόντος

Ακόμα κι αν θες να εξαφανίσεις εκείνο το σπυράκι με το οποίο μόλις ξύπνησες, η λύση δεν είναι να φτιάξεις μία μάσκα από foundation (στην προκειμένη η λύση είναι το σωστό πράσινο concealer). Το ίδιο ισχύει και για τη μάσκαρα, τη σκιά, το bronzer και οτιδήποτε άλλο. Το να χρησιμοποιείς περισσότερο από όσο χρειάζεται απλά θα κρύψει το πρόσωπό σου και θα φαίνεται αφύσικο.

Η λύση είναι να βάζεις λίγο προϊόν και, αν χρειαστεί, να περάσεις μια δεύτερη στρώση!

Χρησιμοποιούμε λάθος χρώματα

Δε ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε όλες, αυτό είναι γνωστό. Ενώ ένα μακιγιάζ με έντονο χρυσό eyeliner μπορεί να μετατρέψει μία μελαχρινή σε επίγεια θεά, το ίδιο eyeliner μπορεί να κάνει μία χλωμή επιδερμίδα να φαίνεται απλά… περίεργη.

Υπάρχουν 2 λύσεις για αυτό, κι εγώ προτείνω να τις χρησιμοποιείς αμφότερες. Η πρώτη είναι να βλέπεις πάνω στη συσκευασία του προϊόντος σε τι επιδερμίδα ταιριάζει και η δεύτερη να κάνεις χρήση του tester πριν το κάνεις δικό σου. Αν δεν εμπιστεύεσαι καμία από αυτές τις λύσεις, μπορείς να κανονίσεις μια μέρα shopping therapy με τις κολλητές σου, όπου η μία θα βοηθάει την άλλη!

Χρησιμοποιούμε λάθος προϊόντα

Κάθε προϊόν έχει τη χρήση του, και κάθε προϊόν μπορεί να ταιριάζει σε διαφορετικό άνθρωπο. Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιείς δικά σου life hacks στο make up (λίγη σκιά ματιών, π.χ., μπορεί να μετατρέψει το κραγιόν σου), αλλά το να χρησιμοποιείς bronzer αντί για ρουζ μάλλον θα έχει κακό αποτέλεσμα.

Η λύση σε αυτό είναι να ενημερώνεσαι πού μπορείς να χρησιμοποιείς ένα προϊόν, και φυσικά να διασταυρώνεις τις πηγές σου (συμπεριλαμβάνοντας τη δική σου άποψη). Αν όλοι συμφωνούν ότι δεν κάνει να χρησιμοποιείς ένα κρεμώδες highlighter ως foundation τότε μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσεις τη συμβουλή τους!

Δε ξέρουμε τι μας ταιριάζει

Ανάλογα τα σχήματα και τα χρώματα του προσώπου σου σού ταιριάζουν διαφορετικά στυλ και χρώματα στο μακιγιάζ. Ένα cat-eye μπορεί να απογειώνει τα μάτια σου, ενώ άλλα να φαίνονται πιο όμορφα με smokey ή φυσικό look. Το ίδιο ισχύει φυσικά και στο contouring, τα φρύδια και τα χείλη.

Ψάξε στο internet τι ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου, των φρυδιών, των χειλιών και των ματιών σου ή κανόνισε ένα girls night με τις κολλητές σου όπου θα δοκιμάσετε διαφορετικά look και θα συζητήσετε τι ταιριάζει στην κάθε μία!

 Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας είμαστε σίγουρες ότι πολύ σύντομα το μακιγιάζ σου θα σε κάνει να νιώσεις ακόμα πιο όμορφη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ!

swsto-maquillage