Δεν σου φτάνει η κυτταρίτιδα για φέτος το καλοκαίρι, έχεις και τις ραγάδες που κάνουν δειλά την εμφάνιση τους. Ας μιλήσουμε λοιπόν για το πικρό αυτό ποτήρι και συγκεκριμένα ας καταρρίψουμε με σθένος τους μύθους γύρω από αυτές. Κατ’αρχήν οι ραγάδες δημιουργούνται μετά από γρήγορη απώλεια βάρους, μετά από εγκυμοσύνη -οκ μπορεί να μην είσαι ακόμα σε αυτό το στάδιο- και ορισμένες φορές και από κληρονομικότητα.

Από ότι κι αν προήλθαν διάβασε παρακάτω τι δεν ισχύει, νιώσε καλύτερα, απελευθερώσου και που θα πάει; Θα τις νικήσεις κάποια στιγμή.

1. Εξαφανίζονται από μόνες τους

Όχι, κι αυτό είναι καλό μιας και συνειδητοποιείς ότι μπορείς να τις εξαφανίσεις, χωρίς να περιμένεις να γίνει κάποιο θαύμα. Γενικά, καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου για το ποια προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά σίγουρα χρειάζεται εκείνα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και Ε. Χάρη σε αυτές, η υφή τους δέρματος σου θα βελτιώνεται.

2. Η εμφάνιση τους είναι αναπόφευκτη

Ξέρεις ότι σε κάποια φάση της ζωής σου, ενδεχομένως και να δημιουργηθούν ραγάδες στο σώμα σου. Γι’αυτό η καλύτερη κίνηση, είναι η πρόληψη. Όπως για όλα, άλλωστε. Οπωσδήποτε πρέπει να κρατάς το σώμα σου ενυδατωμένο πίνοντας πολύ νερό, αλλά ακολουθώντας και υγιεινή διατροφή.

3. Αν αδυνατίσεις, θα φύγουν

Που να χτυπιέσαι κάτω, όσα κιλά και να χάσεις, αν έχουν εμφανιστεί δεν θα φύγουν με αυτόν τον τρόπο. Στην ουσία, εξαιτίας της απότομης απώλειας βάρους, δημιουργούνται. Γι’αυτό, α. ακολούθησε το 1, β. Όταν θες να αδυνατίσεις, πρέπει να το κάνεις σωστά και όχι με δίαιτες express.

4. Δεν εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες

Κι όμως μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας και κιλών. Είτε αδύνατη, είτε με παραπάνω κιλά, το ίδιο είναι.