Αν τα βράδια ταλαιπωρείσαι από αϋπνίες ή συχνά πυκνά ξυπνάς χωρίς λόγο, τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος κατά την διάρκεια της ημέρας σου. Επειδή όμως ο ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία και γενικότερα τον οργανισμό σου, πρέπει να τον προσέχεις περισσότερο και σίγουρα να κλείνεις ένα καλό 8ωρο για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της δουλειάς σου.

Τα παρακάτω 4 πράγματα θα σε βοηθήσουν πολύ:

1. Κάνε έστω και λίγη γυμναστική

Το λέμε και το ξαναλέμε μέχρι να το κάνεις. Προσπάθησε να αφιερώσεις μέσα στην ημέρα σου έστω και μισή ώρα με ασκήσεις, γιατί εκτός ότι βοηθάνε στο σώμα σου, βοηθούν και στην βελτίωση του ύπνου.

2. Τον καφέ να τον πίνεις πριν το μεσημεριανό

Μπορεί να έχεις εθιστεί με τον καφέ, αλλά πρέπει να περιοριστείς στην κατανάλωση του τις πρωινές ώρες και πριν το μεσημεριανό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν σταματήσεις να πίνεις το απόγευμα καφέ, τότε ο βραδινός σου ύπνος θα βελτιωθεί αισθητά.

3. Τέσσερις ώρες πριν κοιμηθείς μην πιεις αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί σίγουρα μπορεί να σε χαλαρώσει, αλλά δεν βοηθάει και στον ύπνο. Διότι το αλκοόλ θα γίνει η αιτία να ξυπνάς την νύχτα.

4. Άφησε μακριά το κινητό και το tablet

Όπως όλοι μας, έτσι κι εσύ όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι ρίχνεις μια ματιά σε όλα τα social media. Μπορεί να μιλάς και στο messenger. Ωστόσο αυτό δεν βοηθάει την ποιότητα του ύπνου σου, γι’αυτό μία ώρα πριν κοιμηθείς απλά ξεκούρασε τον εαυτό σου. Ενδεικτικά μπορείς να διαβάσεις και ένα βιβλίο. Θα σε βοηθήσει να νυστάξεις και πιο γρήγορα.

 

Διάβασε ακόμα: Κοιμάσαι και νιώθεις πάλι κουρασμένη; Τότε αυτό φταίει!