Όλες μας λίγο πολύ έχουμε αναρωτηθεί ποια είναι τελικά η συνταγή της επιτυχίας για ένα όμορφο και υγιές σώμα. Σημασία βέβαια δεν έχει μόνο το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά, καθώς είναι γνωστό πως αρκετές δημοφιλείς δίαιτες βλάπτουν την υγεία και μας απομακρύνουν από το μοντέλο της ισορροπημένης διαβίωσης. Το τελευταίο διάστημα είδαμε τη γνωστή τραγουδίστρια Αντέλ, για παράδειγμα, να αλλάζει σελίδα στη ζωή της, να χάνει τα περιττά κιλά που τη βασάνιζαν για χρόνια και σήμερα να είναι πιο όμορφη από ποτέ! Δεν γίνεται να μη προσπαθήσουμε να μάθουμε το μυστικό της!

Ο γυμναστής των διασήμων αποκαλύπτει

Ο Χάρλεϊ Πάστερνακ είναι φημισμένος σύμβουλος διατροφής και προσωπικός γυμναστής της Αντέλ, της Αριάνα Γκράντε και της Μέγκαν Φοξ. Tα εξαντλητικά προγράμματα άσκησης και οι «δύσκολες» δίαιτες δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του. Σε συνέντευξή του αποκάλυψε τα μυστικά για μία καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα όταν πρόκειται για το πρόγραμμα ευεξίας τους είναι «ο χρόνος», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ιδανική άσκηση το περπάτημα

Ο Χάρλεϊ Πάστερνακ προτείνει σαν την ιδανική άσκηση «το περπάτημα». Περπατάω για να πάρω τον πρωινό μου καφέ. Αν έχω να κάνω ένα τηλεφώνημα, το κάνω με το ακουστικό μου και συνεχίζω να περπατάω. Αν θέλω να δω κάποιο φίλο μου του προτείνω να πάμε μια βόλτα. Προτείνει 12.000 βήματα την ημέρα. Στη συνέντευξή του ανέφερε: «Αν κοιτάξετε τις δέκα πιο υγιείς χώρες στον κόσμο – αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και τη χαμηλότερη καρδιοπάθεια – έχουν δύο βασικά κοινά στοιχεία. Το ένα είναι ότι περπατούν περίπου 11.000 βήματα την ημέρα, όταν ο μέσος όρος για τους Αμερικανούς είναι 4.000 βήματα.

Λιγότερη ζάχαρη

Το δεύτερο μυστικό είναι η λίγη ζάχαρη στη διατροφή, χωρίς να μειώσουμε την ποσότητα του φαγητού. Οι Αμερικανοί λαμβάνουν το 60% της ημερήσιας ζάχαρης πριν από τις 10 το πρωί.

Ποικιλία στην άσκηση

Ο γνωστός γυμναστής προτείνει μία άσκηση χωρίς να βάζουμε χρόνο κατά την προπόνηση. «Θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική άσκηση ανά ημέρα, ή ανά εβδομάδα. Αυτό μπορεί να διαρκεί μόλις δέκα λεπτά, εστιάζοντας σε ένα διαφορετικό μέρος του σώματος ανά ημέρα. Δεν χρειάζεται πολύς χώρος».

Υγιεινό πρωινό

Στην ερώτηση για ένα καλό πρωινό απαντά: «Μου αρέσει να ξεκινάω τη μέρα μου με υγιεινούς χυμούς που περιέχουν κάποιο είδος πρωτεΐνης, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά με την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μου αρέσουν τα μούρα τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, το ελληνικό γιαούρτι ή ισλανδικού τύπου επειδή είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, και χαμηλής σε ζάχαρη. Τελειώνοντας ο Χάρλεϊ Πάστερνακ τονίζει: «επικεντρωθείτε σε αυτό που πρέπει να τρώτε και όχι σε αυτό που δεν πρέπει.

Διαβάστε επίσης: Τι μας δείχνει η πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα για την σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα; | Thats Life. Life as it is!