Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλες οι γυναίκες με το μακιγιά μας είναι πώς θα κρατήσουμε το κραγιόν στα χείλη μας για να μη «φύγει». Το αποτέλεσμα; Να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στο μπάνιο για ανανέωση, ιδίως αν η έξοδός μας συνδυάζεται με ραντεβού.

Κι όμως υπάρχει λύση! Ο makeup artist Niko Lopez περιγράφει στο Popsugar τέσσερα τρικ που θα σε βοηθήσουν ώστε να μη χαθεί ίχνος από το κραγιόν στα χείλη σου! Τι θα χρειαστείς; Ένα μολύβι χειλιών, ένα κραγιόν και μια πούδρα.

Προσοχή: Το κραγιόν είναι το τελευταίο που εφαρμόζουμε, αφού έχουμε ολοκληρώσει το υπόλοιπο μακιγιάζ μας.

Βήμα 1- Φτιάξε το περίγραμμα: Με ένα μολύβι στην απόχρωση του κραγιόν σου, το οποίο έχεις ξύσει καλά ώστε η μύτη του να είναι λεπτή και μυτερή, κάνεις το περίγραμμα και μετά αρχίζεις να «γεμίζεις» μ’ αυτά τα χείλη μέσα από το περίγραμμα.

Βήμα 2- Βάλε πούδρα: Μ’ ένα μαλακό πινέλο, σαν αυτό που χρησιμοποιείς για να βάλεις ρουζ, πουδράρισε τα χείλη. Πρώτα βούτα το πινέλο μέσα στη πούδρα, τίναξε το και μετά άπλωσέ το να πάει σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Η πούδρα δημιουργεί μια βάση για να διατηρηθεί περισσότερο το κραγιόν.

Βήμα 3- Άπλωσε το κραγιόν σου: Ξεκίνα από τη μέση του πάνω χείλους και προχώρα προς τις άκρες, ενώ στο κάτω χείλος άπλωσε το κραγιόν από τα αριστερά στα δεξιά και μετά από τα δεξιά στα αριστερά. Μπορείς μετά να κάνεις ένα ακόμα πέρασμα, πάνω και κάτω, για να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν «άδεια» σημεία.

Βήμα 4- Πέρασε ξανά με λίγη πούδρα τα χείλη σου!

Extra tip: Γενικώς, τα ματ κραγιόν και αυτά με κρεμώδη υφή έχουν καλύτερο αποτέλεσμα (διάρκεια) από κραγιόν από κραγιόν γυαλιστερά και lip gloss.