Η γήρανση του δέρματος είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ και ένα θέμα για το οποίο κάθε τόσο βρίσκονται νέοι μέθοδοι για να αντιμετωπισθεί. Ποιοί είναι όμως όντως οι πιο αποτελεσματικοί; Ήταν δύσκολο να τους συγκεντρώσουμε, το παραδεχόμαστε, αλλά τα καταφέραμε να βρούμε απλούς καθημερινούς τρόπους για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται νεανικό και λαμπερό κάθε μέρα.

1 Τα κατεψυγμένα μούρα
Δεν είναι απλά μια μόδα που ξεκίνησε και δεν είναι απλά φρούτα για να συνοδεύουν την πάβλοβα -όσο διαολεμένα τέλεια και αν της ταιριάζουν. Τα μούρα είναι γεμάτα αντιοξιδοτικά και το γεγονός πως η περίοδος τους είναι το καλοκαίρι δεν μας δυσκολεύει καθόλου. Αντιθέτως, το γεγονός πως μαζεύονται στην καλύτερη στιγμή της ωρίμανσης τους και καταψύχονται αμέσως, διατηρώντας κάθε θρεπτική τους ουσία, βοηθάει πολύ στην διατήρηση της όμορφης επιδερμίδας.

2 Ξεκίνα ποδήλατο
Ένα δεκάλεπτο την ημέρα ή ένα μισάωρο κάθε σαββατοκύριακο. Όσο μπορείς, όσο θες και όσο αντέχεις. Μην το παραλείπεις όμως, γιατί το ποδήλατο είναι η καλύτερη γυμναστική για την απώλεια τοξινών που κάνουν το δέρμα σου να φαίνετα ταλαιπωρημένο και θαμπό.

3 Μην χρησιμοποιείς βαριά scrub
Το scrub είναι απαραίτητο για την υγιή όψη της επιδερμίδας σου. Όχι όμως όποιο και όποιο scrub, αλλά ένα απαλό με το δέρμα σου. Τα απολεπιστικά με κουκούτσια ελιάς, ροδάκινου ή κρυστάλους μπορεί να δημιουργήσουν μικρό τραυματισμούς στην επιδερμίδα σου, απομακρύνοντας το φυσικό κολλαγόνο. Προτίμησε κάποιο με πιο ήπια δράση για καλύτερα αποτελέσματα.

4 Πίνε μια κούπα καφέ την ημέρα
Ω, ναι! Να και τα καλά νέα. Ο καφές εκτός από τις πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες που έχει, κάνει καλό και στην επιδερμίδα σου, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα, διώχνει τα μαύρα στίγματα. Σίγουρα δεν το περίμενες; Πιες άφοβα!