Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αποφασίζουν όλοι να χορέψουν τον χορό του Ησαϊα. Ο γάμος είναι η καλύτερη ημέρα και για σένα και για τον σύντροφο σου, αλλά για να υλοποιηθεί χρειάζεσαι μια μικρή εώς μεγάλη περιουσία. Ούτε να παντρευτεί κανείς δεν είναι πλέον.

Όλα όμως είναι θέμα στρατηγικής, γι’αυτό μπορείς με σωστό πρόγραμμα να κάνεις έναν οικονομικό γάμο και συγχρόνως όπως ακριβώς τον θες. Οι παρακάτω 5 τρόποι θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

1. Κλείσε τα πάντα νωρίς

Όπως ακριβώς κάνεις με τις διακοπές σου προκειμένου να γλιτώσεις χρήματα, έτσι ακριβώς πρέπει να κάνεις και με τον γάμο σου. Κλείσε νωρίς την εκκλησία, τους φωτογράφους, το εστιατόριο που θα γίνει το γλέντι κτλ. Οικονομία πάνω απ’όλα.

2. Κάνε πολύ καλή έρευνα

Μια καλή έρευνα για όλα τα ζητήματα του γάμου, θα σε βοηθήσει να βρεις τα πιο οικονομικά πράγματα. Με τον κατάλληλο χρόνο θα ανακαλύψεις και όσα θεωρείς ιδανικά και σίγουρα σε πολύ καλύτερες τιμές. Επομένως, μη βιαστείς να επιλέξεις.

3. DIY τις μπομπονιέρες

Ξέρω, σε κάθε γάμο γίνονται τα αντίστοιχα σχόλια για το πως ήταν οι μπομπονιέρες, αλλά μπορείς να φτιάξεις δικές σου πολύ πιο όμορφες. Δες διάφορες ιδέες στο ίντερνετ και μαζί με μία φίλη σου στρωθείτε στην δουλειά.

4. Διάλεξε άλλη μέρα εκτός απ’το Σάββατο

Ξέρεις πόσα μπορείς να γλιτώσεις αν δεν διοργανώσεις τον γάμο σου το Σάββατο; Είναι λογικό να κοστίζει περισσότερα από τις υπόλοιπες ημέρες, αφού όλοι θέλουν να παντρευτούν εκείνην την ημέρα και λογικό. Μπορείς εξίσου να διαλέξεις ανάμεσα στην Παρασκευή και την Κυριακή, όπως επίσης κοντά σε ημερομηνίες διακοπών.

5. Επέλεξε σωστά το νυφικό

Το νυφικό από μόνο του κοστίζει μια περιουσία. Σίγουρα θέλεις το ωραιότερο και αυτό που θα «μιλάει» πάνω σου, αλλά όπως είπα παραπάνω, όλα είναι θέμα σωστής στρατηγικής. Αναζήτησε στο ίντερνετ τι μπορείς να βρεις -μην το υποτιμάς- και ίσως ανακαλύψεις κάτι πιο οικονομικό και σίγουρα στα μέτρα σου. Διαφορετικά, ψάξε σε πολλά καταστήματα με νυφικά πριν αποφασίσεις ποιο θα φορέσεις.