Η αποτρίχωση με κερί είναι μια δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης, που προσφέρει ομαλά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Ωστόσο, μια κοινή ανησυχία που σχετίζεται με την αποτρίχωση με κερί είναι η εμφάνιση σπυριών μετά τη διαδικασία. Αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια μπορεί να επηρεάσουν την αυτοπεποίθησή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης σπυριών μετά την αποτρίχωση. Ακολουθώντας αυτά τα προληπτικά μέτρα, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη μιας άψογης επιδερμίδας χωρίς ψεγάδια.

Καθαρισμός και απολέπιση

Πριν την αποτρίχωση, καθαρίστε καλά το δέρμα σας για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους, λιπαρότητα ή μακιγιάζ. Η απαλή απολέπιση του δέρματος μία ή δύο ημέρες πριν από την αποτρίχωση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, εμποδίζοντάς τα να φράξουν τους πόρους σας και να προκαλέσουν σπυράκια.

Αποφύγετε το άγγιγμα

Αντισταθείτε στην επιθυμία να αγγίξετε ή να πιάσετε περιοχή μετά τη θεραπεία. Τα χέρια σας μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια και  μπορεί να εισάγει μικρόβια, οδηγώντας σε μολύνσεις ή εξάρσεις. Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από την επιδερμίδα σας και αφήστε το δέρμα να επουλωθεί φυσικά.

Επιλέξτε ποιοτικό κερί

Επιλέξτε ένα αξιόπιστο κέντρο αισθητικής που χρησιμοποιεί προϊόντα αποτρίχωσης υψηλής ποιότητας. Το κατώτερο ποιοτικά κερί ή τα προϊόντα που έχουν λήξει μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και σπυράκια. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθεί τις σωστές πρακτικές υγιεινής και χρησιμοποιεί καθαρό, αποστειρωμένο εξοπλισμό.  Αν κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι, επιλέξτε προϊόντα για επαγγελματίες ώστε να αποφύγετε την εμφάνιση ερεθισμών.

Φροντίδα μετά την αποτρίχωση

Μετά την αποτρίχωση, εφαρμόστε μια καταπραϋντική, μη φαγεσωρογόνο ενυδατική κρέμα για να ενυδατώσετε το δέρμα χωρίς να φράξετε τους πόρους. Αποφύγετε τη χρήση μιας βαριά κρέμας ή λαδιού που μπορούν να παγιδεύσουν βακτήρια και να οδηγήσουν σε εξάρσεις. Επιπλέον, αποφύγετε τη χρήση σκληρών προϊόντων ή απολεπιστικών στην κερωμένη περιοχή για τουλάχιστον 24 ώρες.

Διατηρήστε την Καθαριότητα

Διατηρήστε τη σωστή υγιεινή για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Καθαρίστε την κερωμένη περιοχή με ένα ήπιο, αντιβακτηριακό καθαριστικό δύο φορές την ημέρα και αποφύγετε να φοράτε στενά ρούχα που μπορεί να τρίβονται στο δέρμα, προκαλώντας ερεθισμό.

Τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση μπορεί να είναι απογοητευτικά, αλλά με αυτές τις προληπτικές στρατηγικές, μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή τους. Θυμηθείτε, το δέρμα του καθενός είναι μοναδικό, γι’ αυτό πειραματιστείτε με διαφορετικές μεθόδους για να βρείτε την προσέγγιση που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.