Το χειμώνα είναι γνωστό ότι παραμονεύουν πολλές ύπουλες ιώσεις, για αυτό και θα πρέπει όλοι μας να φροντίζουμε έτσι ώστε να διατηρούμε την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε υψηλά επίπεδα. Για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις ιώσεις, πέρα από τα φαρμακευτικά σκευάσματα και τις βιταμίνες, μία καλή (και πάντοτε υγιεινή) λύση είναι πάντοτε η κατανάλωση φρούτων, τα οποία θα μας κρατήσουν υγιείς και παράλληλα θα μειώσουν τις πιθανότητες ενός ενοχλητικού κρυώματος που θα μας ρίξει στο κρεβάτι (και θα μας σπάσει τα νεύρα).  Για να δούμε τα 5 φρούτα, τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται “must” για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα…

winter season fruits trader joes

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα φρούτο “παντός καιρού”, καθώς κυκλοφορούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας είναι πολλαπλά. Εκτός του ότι είναι εύκολες στην πέψη, οι μπανάνες ενδυναμώνουν τα κόκαλα μας, εξισορροπούν τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα μας και βελτιώνουν την καρδιακή μας λειτουργία. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε κάλιο χαρίζει ευεξία και αναζωογονεί τον οργανισμό μας.

Winter-fruits-for-Kids-Banana

Πορτοκάλια

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πορτοκάλια ξεχειλίζουν από βιταμίνη C, η οποία αποτελεί το καλύτερο αντιοξειδωτικό, ενώ παίζει κομβικής σημασία ρόλο στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Εκτός όμως από την αφθονία σε βιταμίνη C, η κατανάλωση πορτοκαλιών βοηθάει στην μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της λειτουργίας των νεφρών.

Winter-fruits-for-Kids-Orange

Ακτινίδια

Τα ακτινίδια είναι εξαιρετικά για την αποτροπή του κρυώματος, καθώς τα θρεπτικά τους συστατικά και τα αντιοξειδωτικά τους στοιχεία βοηθούν στην καλύτερη αποβολή των επιβλαβών τοξινών από τον οργανισμό. Επιπλέον, ένα ακτινίδιο λίγο πριν τον ύπνο είναι ότι πρέπει για όλους εκείνους που επιθυμούν να βελτιώσουν τον ύπνο τους.

Kiwi

Ρόδι

To Ρόδι εκτός από το να το σπάμε την Πρωτοχρονιά, παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φρούτο ενάντια στις ιώσεις που μας απειλούν μέσα στον χειμώνα. Πλούσιο σε βιταμίνες C και K, αλλά και σε φυλλικό οξύ, το ρόδι πάει παντού (ακόμη και στη σαλάτα) ισχυροποιώντας σε σημαντικό βαθμό την άμυνα του οργανισμού σας.

pomegranate-05

Αχλάδια

Τα αχλάδια περιέχουν μία σειρά από αντιοξειδωτικά συστατικά, θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες τα οποία όχι μόνο προστατεύουν τον οργανισμό μας, αλλά παράλληλα μας κρατούν σε φόρμα. Επιπλέον, η κατανάλωση αχλαδιών βοηθάει στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και φυσικά είναι ιδανικά σε κάθε δίαιτα.

pears (Large)