Τριγυρνούν κάθε μέρα στο μυαλό σου και δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Δεν σου αφήνουν ούτε ένα λεπτό για να σκεφτείς θετικά και να διώξεις τα σύννεφα από την καθημερινότητά σου. Ναι, είναι δύσκολο να βγάλεις αυτές τις κακές συνήθειες από τη ζωή σου αλλά πρέπει να το κάνεις εάν θέλεις να έχεις ένα πλατύ χαμόγελο και ένα καθαρό μυαλό για να σκέφτεται τις σωστές επιλογές και αυτά που ακριβώς που θα σε κάνουν ευτυχισμένη.

1. Μην προσπαθείς να ελέγχεις τα πάντα
Δεν μπορείς να κοντρολάρεις ότι γίνεται στη ζωή σου. Κάποια πράγματα θα συμβαίνουν και χωρίς τη θέλησή σου. Δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι πικρή αλήθεια αλλά και γεγονός. Πρέπει να αφήνεις και τους άλλους να έχουν ένα λόγο στη ζωή σου και να αναλαμβάνουν κι εκείνοι ένα κομμάτι από το βάρος που σηκώνεις. Δέξου το και έτσι θα ελαφρύνουν οι σκέψεις που πνίγουν το μυαλό σου.

2. Μην στηρίζεσαι στους άλλους για να είσαι ευτυχισμένη
Το μαθαίνεις σιγά σιγά στη ζωή και σίγουρα μέσα από την προσωπική εμπειρία. Πρέπει να μάθεις να κάνεις πράγματα μόνη σου. Να εκτεθείς σε δοκιμασίες, να δεις τα όριά σου. Πρέπει ακόμα και να αποτύχεις. Είναι κι αυτή ένας μέρος της εμπειρίας της ζωής που θα διαμορφώσει το χαρακτήρα σου και τη νοοτροπία σου. Πρέπει να αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου και να τον κάνεις χαρούμενο. Δεν είναι δουλειά κανενός άλλου.

3.Μη δίνεις σημασία τι λένε οι άλλοι
Δεν θα ζήσεις ούτε μία στιγμή ευτυχισμένη εάν υπολογίζεις πάντα τη γνώμη των άλλων για σένα. Πάντα θα υπάρχει κάποια που θα έχει κακή άποψη για σένα γιατί πολύ απλά δεν ταιριάζουμε με όλο τον κόσμο. Εσύ βγάλε από τη ζωή σου εκείνους που δεν σε υποστήριξαν και συνέχισε την πορεία σου χωρίς να σε νοιάζει τι λένε αριστερά και δεξιά. Μόνο καλό θα σου κάνει.

4. Μην κατηγορείς τους άλλους
Έκανες λάθος; Ανέλαβε την ευθύνη και μην ψάχνεις την ευκαιρία να ρίξεις το φταίξιμο αλλού. Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αυτή η τακτική. Αντί να κάνεις ραδιουργίες, προσπάθησε να φτιάξεις το πρόβλημα. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη σίγουρα θα αισθανθείς άσχημα εκείνη τη στιγμή, στο μέλλον όμως θα γεμίζεις περηφάνεια για την κίνησή σου που θα σε μάθει να χειρίζεσαι τις καταστάσεις. Και εάν πρέπει να ρίξεις την ευθύνη σε κάποιον, κάντο με τρόπο ώστε να το καταλάβει ο ίδιος και να την αναλάβει μόνος του.

5. Να είσαι ο εαυτός σου 
Έχεις ένσταση; Πες την. Σε ενοχλεί ένα θέμα; Εκφράσου. Μην πηγαίνεις με το κύμα, να πιστεύεις στον εαυτό σου, να είσαι περήφανη για σένα και να θυμάσαι πως όλοι είναι μοναδικοί και διαφορετικοί. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις για να πετύχεις κάτι. Και όποιος στο ζητήσει να το αρνηθείς!