Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι απίστευτα πολλές υποχρεώσεις και το multitasking σχεδόν δεν σου επιτρέπουν να φροντίσεις τον εαυτό σου, όπως του αξίζει.

Το γνωρίζω εκ πείρας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγω έως τα ξημερώματα κολλημένη μπροστά από τον υπολογιστή, ξεχνώντας ακόμη και να… φάω!

Τέλος αυτά! Το καλοκαίρι γίνεται η αφορμή για να προσέξουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας και να του δώσουμε την φροντίδα που χρειάζεται!

Ξεκίνησε με τα 5 βασικά βήματα για να καταφέρεις να φορτίσεις μπαταρίες μέχρι τη νέα σεζόν:

#1 Κάνε πράγματα που αγαπάς:

Αφιέρωσε λίγο χρόνο από την καθημερινότητα σου για να κάνεις πράγματα που αγαπάς. Βγες για τρέξιμο, πήγαινε για κολύμπι, χόρεψε, απόλαυσε τον καφέ σου με ηρεμία. Σίγουρα μπορείς να διαθέσεις μισή ώρα στον εαυτό σου κάθε μέρα!

#2 Δες τους φίλους σου:

Ακόμα κι αν δουλεύεις κάθε μέρα, βρες μία ώρα να δεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Εκείνους που αγαπάς και σε αγαπάνε πραγματικά. Μην περιμένεις το ΣΚ για να βγεις για ένα ποτό με την κολλητή σου, πάρε την ένα τηλέφωνο και κανονίστε ένα meet up στο μπαλκόνι ακόμη κι αν είναι Δευτέρα, και είχες δύσκολη ημέρα στο γραφείο. Σίγουρα θα σε χαλαρώσει…

#3 Πες περισσότερα “ναι!”:

Η ζωή είναι γεμάτη νέες εμπειρίες και ευκαιρίες γιατί να τις χάσεις; Την επόμενη φορά που θα είσαι έτοιμη να πεις “όχι” σε ένα ραντεβού γιατί νιώθεις κουρασμένη ή απογοητευμένη, ξανασκέψου το και δώσε μια ευκαιρία λέγοντας: “ναι!”.

#4 Να είσαι ο εαυτός σου:

Μην ξεχνάς ποτέ ότι η αυτοπεποίθηση είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό μιας γυναίκας! Μην αφήνεις τον εαυτό σου να χαθεί μέσα σε ένα σωρό από “πρέπει”. Να είσαι ο εαυτός σου και να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Μόνο κερδισμένη θα βγεις.

#5 Κάνε “digital detox”:

Μια στις τόσες, προσπάθησε να κλείνεις το κινητό και τον υπολογιστή σου. Όλοι μας λατρεύουμε τα Social Media, αλλά μερικές φορές σπαταλάνε τρομερή ενέργεια και χρόνο από τη ζωή μας. Προσπάθησε λοιπόν να κάνεις αυτό το digital detox και να γεμίσεις τις ώρες σου με άλλες, ευχάριστες στιγμές, όπως περπάτημα στη φύση, να διαβάσεις ένα βιβλίο, ακόμη και να κοιμηθείς!

 

πηγή: Issuemagazine.gr