Το πρωινό ξύπνημα ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία των #firstworldproblems. Είναι ακατόρθωτο να μην πατήσεις αναβολή στο ξυπνητήρι έστω και μία φορά, ενώ το πρώτο πράγμα που θες να κάνεις μόλις σηκωθείς απ’το κρεβάτι, είναι να ξαναπέσεις σε αυτό. Σε νιώθω. Με αφορμή το γεγονός ότι περιφέρεσαι ακόμα σαν zombie –έλα, ξύπνα– και χρειάζεσαι μια πηγή ολόκληρη με καφέ για να ξυπνήσεις, σου παραθέτω 5 tips για πετυχημένα αποτελέσματα.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι κάθε βράδυ, είναι ότι αν το επόμενο πρωί ξυπνάς χωρίς πολλούς δισταγμούς, αυτόματα σημαίνει παραγωγική και ευδιάθετη μέρα στην δουλειά, αλλά και γενικά. Άσε την γκρίνια και την κατσουφιά και διάβασε παρακάτω για να λυθεί το αιώνιο πρόβλημα σου.

1. Χρειάζεσαι 8 ώρες ύπνου απαραιτήτως

Το σκηνικό είναι το εξής: Έχεις ξαπλώσει-χαλαρώνεις-ανοίγεις κινητό-μπαίνεις instagram/facebook και –ωχ πότε πέρασε μία ώρα;-. Επειδή αυτό συμβαίνει σχεδόν συνέχεια, όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά, καλύτερα να απομακρύνεις οποιαδήποτε συσκευή. Αντί γι’αυτό διάβασε ένα βιβλίοστα 10 λεπτά θα έχεις νυστάξει– ή βάλε να παίζει χαλαρή μουσική.

giphy

2. Μη χαλάς το πρόγραμμα

Προσπάθησε τις καθημερινές να ξαπλώνεις μία συγκεκριμένη ώρα, γιατί μόνο έτσι θα συνηθίσει το σώμα σου και θα λειτουργήσει κατάλληλα στο να κοιμηθείς. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το πρωινό ξύπνημα. Θα έχεις σίγουρα καταλάβει ότι αν σηκώνεσαι μια συγκεκριμένη ώρα την βδομάδα, τότε και την επόμενη το ίδιο θα συμβεί.

3. Άσε λίγο τα παντζούρια ανοιχτά

Τώρα που δεν χρειάζεται να ανοίγεις το παράθυρο και να βλέπεις έξω σκοτάδι, άσε λίγο τα παντζούρια ανοιχτά για να μπαίνει το πρώτο φως της ημέρας. Σε βοηθάει να ξυπνήσεις, ενώ παράλληλα σου δίνει μια ενέργεια ανεξήγηγη.

4. Φτιάξε πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα, γι’αυτό δεν πρέπει να το παραμελείς. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να μην ξυπνάς την τελευταία στιγμή. Σκέψου λοιπόν, την ώρα που παλεύεις να σηκωθείς, τι ώραια που θα ήταν να έφτιαχνες ένα γευστικό πρωινό ή έναν λαχταριστό καφέ. Ζορίσου λίγο και θα τα καταφέρεις.

5. Μακριά το ξυπνητήρι

Βρίσκεται κοντά στο κεφάλι σου, χτυπάει, αυτόματα το χαμηλώνεις, ξαναχτυπάει και κάπως έτσι κυλάνε 45 λεπτά. Το ξυπνητήρι για να κάνει επιτέλους σωστά την δουλειά του, πρέπει να είναι μακριά σου. Μόλις χτυπήσει θα αναγκαστείς να σηκωθείς γιατί ο ήχος είναι πιο ενοχλητικός, επομένως –ώ τι θαύμα– θα ξυπνήσεις στην ώρα σου.

tumblr_o2jvoksZet1sa8164o1_500