Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που αφιερώνει χρόνο στο διάβασμα όλο τον χρόνο και όχι μόνο σε μία ξαπλώστρα χαλαρά στην παραλία. Επίσης, όταν βλέπω έναν άντρα στο μετρό να διαβάζει χωρίς να δίνει καμία σημασία στο τι συμβαίνει γύρω του απορροφημένος από την ιστορία του βιβλίου, το θεωρώ απίστευτα σέξι και γοητευτικό. Την αλήθεια μου θα την πω, χωρίς δισταγμό.

Γιατί όμως πρέπει να εντάξεις στο -δύσκολο- πρόγραμμα σου το διάβασμα; 5 απλοί λόγοι δίνουν την εξήγηση.

tumblr_inline_mq31a4USRW1qz4rgp

#1. Περισσότερη γνώση

Δεν είναι δα κανένα μυστικό ότι όλα τα βιβλία έχουν να σου δώσουν κάτι. Η γνώση δεν είμαι έμφυτη. Έρχεται μέρα με τη μέρα, διάβασμα με διάβασμα. Είναι ωραίο να γνωρίζεις πράγματα παραπάνω, κάνοντας τον εαυτό σου πιο έξυπνο.

#2. Διώχνει το άγχος

Αν ακόμα και για το πιο μικρό γεγονός στην καθημερινότητα σου αγχώνεσαι, τότε πρέπει να βρεις τρόπο να το ελαχιστοποιήσεις -ακόμα καλύτερα να το διώξεις- γιατί προφανώς γνωρίζεις ότι κάνεις κακό στον οργανισμό σου. Ένας απλός, εύκολος και ευχάριστος τρόπος είναι το διάβασμα. Αφίερωσε λίγο χρόνο το βράδυ πριν κοιμηθείς, για να χαλαρώσεις και να διώξεις για λίγο σκέψεις που σε προβληματίζουν.

#3. Εμπλουτίζει το λεξιλόγιο σου

Αν νομίζεις ότι ξέρεις την ελληνική γλώσσα φαρσί, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Ένα βιβλίο μπορεί να σου εμπλουτίσει το λεξιλόγιο αλλά και να σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην σύνταξη προτάσεων. Και τα δύο μπορούν να σου χρησιμεύσουν στην δουλειά σου.

#4. Η αϋπνία δεν θα είναι πρόβλημα

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο και κοιμάσαι αργά (κατά συνέπεια αργείς να ξυπνήσεις το πρωί), τότε ξεκίνα ένα βιβλίο. Μέσα σε 10 λεπτά θα δεις ότι σιγά σιγά θα χαλαρώνεις την υπερένταση και η νύστα θα έρθει πιο γρήγορα απ’ότι περιμένεις.

#5. Βοηθάει την μνήμη σου

Αντί να φθείρεται χρόνο με τον χρόνο, δώσε την πολύτιμη βοήθεια στην μνήμη σου να ενδυναμωθεί. Το διάβασμα είναι ικανό να καθυστερήσει την φθορά της και να την βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό.

tumblr_navu59YRK71syotfao1_500