Μπορεί οι δουλειές να είναι δυσεύρετες και να πρέπει κάθε φορά που βρίσκουμε δουλειά να αισθανόμαστε υπερτυχεροί -ακόμα κι όταν τα λεφτά είναι πιο λίγα και απ’τα λίγα-, υπάρχει όμως και άλλη όψη του νομίσματος. Εκείνη δηλαδή που καταλαβαίνουν μόνοι όσοι περνάνε δύσκολα στην δουλειά.

Γενικά, υπάρχουν οι καλές ημέρες και οι κακές. Όταν οι τελευταίες υπερτερούν των καλών ημερών όμως, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί όπως και να το κάνουμε, η δουλειά είναι δουλειά μεν, αλλά η ψυχολογική μας κατάσταση είναι πιο σημαντική δε. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να φταίει το εργασιακό περιβάλλον, αλλά ακόμα και η ίδια δουλειά που δεν μας σ’αρέσει καθόλου.

Αν ταυτίζεσαι λοιπόν, τότε σου έχουμε 5 λόγους για να κουνήσεις μαντήλι:

#1. Κάθε μέρα σκέφτεσαι μόνο την δουλειά

Η καθημερινότητα σου αρχίζει και τελειώνει με μία και μόνο σκέψη. Η δουλειά σε αυτή τη φάση της ζωής σου νομίζεις ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσεις και δεν μπορείς. Αγχώνεσαι, στεναχώριεσαι και καταλήγεις στο κρεβάτι χωρίς να θέλεις να ξημερώσει ο καλός Θεούλης την επόμενη ημέρα. Οι αρνητικές σκέψεις κάνουν παρέλαση από μπροστά σου, ενώ οτιδήποτε καλό το έχεις σβήσει απ’τη μνήμη σου. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ρίχνεις την διάθεση σου στα τάρταρα.

#2. Μιλάς μόνο γι’αυτήν

Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, αναφέρεσαι στο πόσο χάλια είναι τα πράγματα στην δουλειά σου. Η οικογένεια σου και οι φίλοι σου ξέρουν τα πάντα, κι εσύ καταφέρνεις να σπαταλάς ενέργεια προκαλώντας και στον εαυτό σου ένταση και θυμό.

#3. Εκνευρίζεσαι με όλα

Και όταν αποκτάς θυμό όπως αναφερθήκαμε ακριβώς από πάνω, εκνευρίζεσαι με όλα. Γιατί δεν σε πήρε το αγόρι σου που μιλάγατε πριν 10 λεπτά ξανά τηλέφωνο, γιατί η κολλητή σου δεν σου έχει στείλει μήνυμα να πάτε για έναν καφέ κτλ κτλ. Εν ολίγοις, τον φόβο σου να ‘χουν. Δυστυχία απλά.

#4. Προβλήματα υγείας

Τι περίμενες; Με άγχος και στεναχώρια, πάντα θα αντιδράει ο οργανισμός σου. Αν δηλαδή έχεις βγάλει μια ενοχλητική φουσκάλα μέσα στο χείλος, ή χαλάζιο στο μάτι, ή αντιμετωπίζεις προβλήματα με το στομάχι, μην αναρωτηθείς από τι προήλθαν.

#5. Η παραγωγικότητα σου πέφτει
Ξεχνάς υποχρεώσεις και ραντεβού, ενώ το project που έχεις αναλάβει δεν μπορείς να το τελειώσεις με τίποτα. Αναμενόμενο είναι η απόδοση σου να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Αν δεν σ’αρέσει και αυτό που κάνεις, τότε διπλό το κακό.