Πέρα από οτιδήποτε άλλο, αυτό που είναι απαραίτητο στην καθημερινή ρουτίνα είναι η ενυδάτωση του προσώπου σου! Όπως αποδεικνύεται, η ενυδάτωση δεν είναι απλά υπέροχη, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου καθαρό, λείο και χωρίς ρυτίδες στο μέλλον. Εάν δεν είσαι πεπεισμένη, ρίξτε μια ματιά στους 5 κορυφαίους λόγους που πρέπει να ενυδατώνεις καθημερινά το δέρμα σου.

Η ενυδάτωση μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης δερματικών προβλημάτων

Η χρήση του κατάλληλου είδους ενυδατικής κρέμας για το δέρμα σου μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ισορροπία του. Όταν το δέρμα είναι πολύ ξηρό ή πολύ λιπαρό, πολλά κοινά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή αρχίζουν να εμφανίζονται. Εάν το δέρμα σου τείνει να είναι λιπαρό, θα πρέπει να αναζητήσεις λοσιόν αντί για κρέμες και να προσπαθήσεις να βρεις μια ενυδατική κρέμα με απολεπιστικό συστατικό. Εάν το δέρμα σου τείνει να είναι ξηρό, αναζήτησε μια κρέμα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λάδι.

Η ενυδάτωση μπορεί να μειώσει την εμφάνιση κηλίδων

Το φρέσκο ​​ενυδατωμένο δέρμα έχει μια υγιή γυαλάδα, η οποία μπορεί να εξομαλύνει τυχόν υπάρχουσες ατέλειες. Ορισμένες ενυδατικές κρέμες έχουν κάποια απόχρωση ή αυτομαυριστικό που μπορεί να λειτουργήσει με οποιονδήποτε τόνο δέρματος.

Η ενυδάτωση βοηθά το δέρμα σου να παραμείνει νεανικό

Οι πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματός σου – το πρόσωπο, τα αυτιά, ο λαιμός και το στήθος – ανανεώνονται πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στο δέρμα σου. Αυτή η καθημερινή απώλεια κυττάρων του δέρματος αφήνει αυτές τις περιοχές ευάλωτες στην ξηρότητα. Η ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει να δώσει στο ευαίσθητο δέρμα σας την ώθηση που χρειάζεται για να επανορθωθεί και να παραμείνει υγιές.

Η ενυδάτωση καταπολεμά τις ρυτίδες

Αυτή η σφριγηλή αίσθηση στο πρόσωπό σου μετά την ενυδάτωση δεν είναι ψευδαίσθηση. Σύμφωνα με έρευνα, τα άτομα με σωστά ενυδατωμένο δέρμα κάνουν ρυτίδες σε μικρότερο ποσοστό από εκείνους με ξηρό δέρμα.

Είναι το τέλειο τελικό βήμα μετά από ένα ζεστό ντους

Ας το παραδεχτούμε, ένα ζεστό ντους είναι υπέροχο και αναζωογονητικό, αλλά αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα. Αφιερώνοντας μόνο ένα λεπτό για να βάλετε λίγη ενυδατική κρέμα θα βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν είναι μόνο καθαρό, αλλά προστατεύεται από όλα αυτά που το επιβαρύνουν μέσα στην ημέρα.

Βεβαιώσου ότι επιλέγεις μια ενυδατική κρέμα που λειτουργεί στο δικό σου δέρμα. Είναι εξίσου σημαντικό να χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν για την δική σου ξεχωριστή επιδερμίδα γι’ αυτό καλό είναι να έχεις πάντα στο νου σου να συμβουλεύεσαι τον προσωπικό σου δερματολόγο.