Εκτιμάται πως ο κάθε άνθρωπος χάνει περίπου 50 με 100 τρίχες την ημέρα.Βέβαια, όταν τα μαλλιά σπάνε τότε μιλάμε σίγουρα για πολύ περισσότερες. Δεν είναι δύσκολο να δούμε ότι τα μαλλιά μας είναι ξηρά και άτονα αλλά σίγουρα πρέπει να προσδιορίσουμε τους λόγους για τους οποίους έχει συμβεί αυτό και στη συνέχεια να δώσουμε λύση. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που συχνά παρατηρείται πρόβλημα στα μαλλιά;

Πιάνεις τα μαλλιά σου πάντα με το ίδιο στυλ

Αν τραβάς τα μαλλιά σου πάντα προς τα πίσω και τα πιάνεις αλογοουρά ή πάνω ψηλά (το λεγόμενο μπιφτέκι) και χρησιμοποιείς λαστιχάκι τότε να ξέρεις πως αυτό δημιουργεί πρόβλημα στα μαλλιά δημιουργώντας τελικά σπασίματα. Προκειμένου να “σώσεις” την κατάσταση μπορείς να βρεις ένα λαστιχάκι το οποίο δεν σπάει τα μαλλιά από τα καταστήματα καλλυντικών.

Θερμότητα

Πόσες φορές χρησιμοποιείς πιστολάκι ή πρέσα στα μαλλιά σου; Ναι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν θέλεις απλά είναι προτιμότερο να μειώσεις λίγο τη θερμότητα, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο και εσένα τα μαλλιά σου θα είναι λαμπερά και υγιή χωρίς σπασίματα.

Δεν χρησιμοποιείς conditioner

Το conditioner για τα μαλλιά είναι ότι η ενυδατική για το σώμα! Αν δεν τη χρησιμοποιήσεις μην περιμένεις θαύματα. Επιπλέον μη ξεχνάς πως το conditioner χαρίζει στα μαλλιά σου την χαμένη ελαστικότητα. Μα είναι δυνατόν να μη χρησιμοποιείς;

Βάφεις τα μαλλιά σου χωρίς τη σωστή περιποίηση

Ανεξάρτητα από το πόσο απαλή είναι η βαφή των μαλλιών σου όταν επεμβαίνεις στα μαλλιά τότε να ξέρεις πως δύσκολα θα είναι ξανά απαλά όπως όταν ήταν φυσικά. Μη ξεχνάς λοιπόν να ζητήσεις από τη κομμώτρια να σου προτείνει τα κατάλληλα εκείνα προιόντα που θα σε βοηθήσουν να “σώσεις” τα μαλλιά σου είτε αυτό είναι μια θεραπεία είτε μια μάσκα.

Δεν κόβεις συχνά τα μαλλιά σου

Αχ, το αιώνιο πρόβλημα κάθε γυναίκας! Επειδή οι περισσότερες θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους πηγαίνουν για να τα κόψουν 2 φορές τον χρόνο, κάτι το οποίο είναι λάθος καθώς η τρίχα πρέπει να ανανεώνεται και η ψαλίδα να φεύγει. Το πιο σωστό είναι να κόβεις τα μαλλιά σου 1 φορά ανά δύο μήνες έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πάντα υπέροχο.

Και επειδή ήδη έχεις μπει στη διαδικασία να ψάχνεις τα προιόντα εκείνα που χαρίζουν στα μαλλιά σου τη λάμψη χωρίς σπασίματα ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τη νέα σειρά Botanicals Fresh Care  από τη L’ Οreal Paris. Αγνά φυτικά συστατικά, γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και την άριστη ποιότητά τους επιλέγονται προσεχτικά με σεβασμό στη διαδικασία εκχύλισης και τη φιλοσοφία της «ανανεώσιμης ενέργειας». Οι  πρώτες ύλες συλλέγονται με προσοχή και με ειδικά προσαρμοσμένες διαδικασίες εκχύλισης ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα και η λειτουργικότητα τους που βρίσκεται στη δύναμή της φύσης. Χρησιμοποιείται η  διαδικασία της ψυχρής πίεσης στην περίπτωση των έλαιών από σπόρους, αυτή της θερμής απόσταξης στην περίπτωση των αιθέριων ελαίων, και  η διαδικασία του μουλιάσματος για άλλες θερμό-ευαίσθητες συνθέσεις.

Δε χρειάζεται να αγχώνεστε πια για τα εύθραυστα μαλλιά σας, απλά αγαπήστε τα και φροντίστε τα με τη νέα σειρά ενδυνάμωσης με εκχύλισμα τζίντζερ & έλαιο κορίανδρου. Η σύστασή της μπορεί ακόμα και από την πρώτη εφαρμογή να  θωρακίσει τα μαλλιά σας και να μειώσει τη φθορά.