Χάρη στην επιστήμη που μας λύνει όλες τις απορίες, γνωρίζουμε πλέον ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την ευαίσθητη περιοχή κάθε γυναίκας στην οσμή και την γεύση. Ένα ζήτημα που απασχολεί κι εσένα, γι’αυτό θα σου λύσουμε κάθε απορία. Τα παρακάτω είναι όσα σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν βοηθούν και τόσο το σημείο εκεί κάτω.

1. Τα πολλά μπαχαρικά

Οι τροφές όπως το σκόρδο, το κάρυ και διάφορα μπαχαρικά δυνατά, κάνουν τον κόλπο να έχει όξινο pH, προκαλώντας έτσι μια κακή μυρωδιά. Και αυτό δεν απασχολεί μόνο εσένα, αλλά και τον φίλο σου.

2. Η περίοδος

Προφανής λόγος. Πριν την περίοδο και μετά η μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο που βρίσκεται στο αίμα, είναι η αιτία που εκείνες τις ημέρες η περιοχή εκεί κάτω δεν έχει και την καλύτερη μυρωδιά. Λογικά πράγματα παρ’όλα αυτά.

3. Ο ιδρώτας

Αυτό το ξέρεις από μόνη σου, αλλά είναι ένας λόγος που έπρεπε να προστεθεί. Διότι όταν γυμνάζεσαι, χορεύεις ή ακόμα και περπατάς, η έντονη εφίδρωση που προκαλείται στην περιοχή σου κάνει την γεύση της πιο αλμυρή. Οπότε αν έχεις σκοπό να συνευρεθείς με τον σύντροφο σου, μη ξεχάσεις να κάνεις ένα ντουζάκι.

4. Η τριμεθυλαμινουρία (say what?)

Ας πάμε σε λίγο πιο σοβαρά τώρα. Η τριμεθυλαμινουρία δημιουργείται όταν υπάρχει έλλειψη ενζύμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μυρωδιά να θυμίζει ψάρι, κάτι που μπορεί ενδεχομένως να έχεις ακούσε από πολλούς άντρες να το λένε για κάποιες κοπέλες που είχαν βρεθεί ερωτικά. Η μία και μοναδική λύση αν αυτό σου θυμίζει κάτι, είναι η επίσκεψη στον γυναικολόγο σου.

5. Τα αντιβιοτικά

Η αλλαγή του pΗ, οι μολύνσεις από την εξόντωση των φυσικών βακτηρίων και πολλά ακόμα, είναι οι συνέπειες των αντιβιοτικών. Χάρη σε αυτά οφείλονται και η περίεργη οσμή και γεύση, αλλά επειδή είναι σημαντική η λήψη για την υγεία σου, τότε μη τα σταματήσεις.