Μπορεί στην καθημερινότητα να μην είναι στο χέρι σου απόλυτα για να έχεις μια χαρούμενη διάθεση, ωστόσο έχεις σκεφτεί να προσπαθήσεις να φτιάξεις τα πράγματα από μόνη σου; Πώς; Αφιερώνοντας λίγο παραπάνω χρόνο σε ‘σένα και όχι στους άλλους και κάνοντας τα παρακάτω:

1. Το σώμα σου, σου μιλάει

Με τον δικό του τρόπο και πρέπει να το ακούσεις. Όταν για παράδειγμα κάθεσαι πολλές ώρες στην καρέκλα, εκείνο θα τσινίσει. Θα χρειαστεί να κινηθείς για να μπορέσουν οι μύες να ενεργοποιηθούν. Όταν χρειάζεται ύπνο, τότε πρέπει να κοιμηθείς και όχι να ξενυχτάς πάνω από ένα λάπτοπ. Το πιο πιθανό είναι να σε πάρει ο ύπνος πάνω σε αυτό.

2. Ασκήσου όσο το δυνατόν περισσότερο

Δεν εννοούμε να λιώσεις στην γυμναστική, αλλά τουλάχιστον να εντάξεις στην καθημερινότητα σου το περπάτημα. Κατ’αρχήν αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι το σώμα μας μετά την γυμναστική απελευθερώνει την ενδορφίνη. Είναι μια ουσία ικανή να σε κάνει ευτυχισμένη.

3. Χαμογέλα, κάνει τους άλλους να ανησυχούν

Νομίζεις ότι αυτή η ατάκα βγήκε τυχαία; Όχι. Το χαμόγελο δίνει ζωή, φτιάχνει την διάθεση, γι’αυτό δεν έχεις παρά να χαμογελάς σε όλους όσους σε περιτριγυρίζουν. Τους συνεργάτες, τους φίλους, την οικογένεια, όλους τέλος πάντων.

4. Άρχισε να εκτιμάς όσα έχεις

Και τα λίγα ακόμα. Αν έχεις σχέση δηλαδή, άρχισε να εκτιμάς τον σύντροφο σου. Άν εργάζεσαι, την δουλειά σου. Μπορεί να έχεις λίγα, αλλά κάποιοι δεν τα έχουν καθόλου.

5. Τέλος, αφιέρωσε χρόνο για σένα

Μην παραμελείς τον εαυτό σου. Άσ’τον να ηρεμήσει, να χαλαρώσει, να τρέφεται σωστά και υγιεινά. Όλα αυτά θα τον τονώσουν με ενέργεια και ευχάριστη διάθεση.