Εδώ και λίγο καιρό πρήζω κόσμο και κοσμάκι (μόνο περαστικό δεν έχω σταματήσει) για το πρώτο τατουάζ που θέλω να κάνω και ακόμα με ανέχονται ευτυχώς. Ωστόσο, αν βρίσκεσαι στην ίδια φάση με μένα, τότε πρέπει να γνωρίζεις κάποια σημαντικά πράγματα πριν χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ και θα στα μεταφέρω εγώ ευθύς αμέσως.

1. Κατ’αρχήν πρέπει να είσαι πολύ σίγουρη για το σχέδιο που θες να κάνεις. Να το έχεις σκεφτεί καλά και να μην το βαρεθείς γιατί μετά δεν έχει γυρισμό. Εκτός αν θες να κάνεις λέϊζερ, που σημαίνει ότι θα πονέσεις στο διπλάσιο και κάτι τέτοιο νομίζω δεν αποτελεί και την πιο ιδανική λύση. Σημαντικό είναι να επιλέξεις ένα τατουάζ που να μην το βλέπεις παντού και κάτι που να ξέρεις ότι μετά από χρόνια μπορείς να το αλλάξεις αν θελήσεις.

2. Οι μεγάλοι tattoo artists έχουν αρκετό χρόνο αναμονής. Που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένεις κάμποσες μέρες, μέχρι να κλείσεις το δικό σου ραντεβού. Αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει ότι θα βρίσκεσαι σε καλά χέρια, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τυχόν λάθη. Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρός.

tattoos

3. Μην παίρνεις την γνώμη του κοινού. Άλλοι θα σου πουν ότι είναι πολύ ωραίο το σχέδιο και άλλοι θα σε αποτρέψουν ή θα σε βάλουν στην διαδικασία να σκεφτείς κάτι διαφορετικό. Γι’αυτό σταμάτα να το δείχνεις παντού και στήριξε αυτό που σ’αρέσει. Στο κάτω-κάτω στο δικό σου σώμα θα βρίσκεται, άρα πρώτα πρέπει να αρέσει σε εσένα και μετά στους άλλους.

4. Αφού το έχεις χτυπήσει, χρειάζεται προσοχή μετά. Να μην το δει ο ήλιος εννοείται, να προσθέτεις κρέμα καθημερινά και να μην περάσει σαπούνι απ’το σημείο τις πρώτες ημέρες. Το σκουπίζεις ταμποναριστά και εννοείται ότι επειδή είναι πληγή και θα σε φαγουρίζει δεν πρέπει να το πειράζεις γιατί έτσι δεν θα επουλωθεί. Επιπλέον τα ρούχα σου δεν θα πρέπει να είναι βαριά για να μην ιδρώνει η περιοχή.

5. Υπάρχουν κάποια σημεία που πονάνε περισσότερο. Μπορείς να κάνεις σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος σου, αλλά κάποια είναι πιο επώδυνα. Για παράδειγμα, η περιοχή του ώμου μεταξύ του ώμου και του γοφού θέλει υπομονή.