Έχεις συνειδητοποιήσει πόσα πράγματα αλλάζουν με τον καιρό και πόσες συνήθειες έχεις σταματήσει απ’την ζωή σου όσο μεγαλώνεις. Λογικό αφού οι ανάγκες αυξάνονται και η καθημερινότητα γίνεται διαφορετική. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που εξακολουθείς να τηρείς και πρέπει να τα σταματήσεις. Αυτά είναι:

1. Να μην ενδιαφέρεσαι για την υγεία σου

Η υγεία είναι δώρο ανεκτίμητο γι’αυτό πρέπει να την προσέχεις σαν τα μάτια σου. Η πρόληψη στις μέρες μας έχει αποδειχθεί ότι είναι σωτήρια, γι’αυτό μην παραλείπεις να κάνεις τις απαραίτητες επισκέψεις στους γιατρούς. Δεν είναι αναγκαίο δηλαδή να πηγαίνεις μόνο όταν έχεις πόνους ή ζαλάδες ή οτιδήποτε άλλο.

2. Να μάθεις να κάνεις οικονομία

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχεις τρελές υποχρεώσεις και να σπαταλάς αλόγιστα τα χρήματα σου, ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις να κάνεις οικονομία. Πρώτον θα σου χρειαστεί μελλοντικά, δεύτερον θα πάρεις επιτέλους εκείνο το αυτοκίνητο που θέλεις καιρό και τρίτον θα συνειδητοποιήσεις σε πόσο λάθος πράγματα ξόδευες χρήματα.

3. Να μάθεις να φεύγεις όταν χρειάζεται

Πόσες φορές έχεις μείνει σε μία σχέση από συνήθεια και ενώ δεν περνούσες καλά; Αρκετές, μην ντρέπεσαι να το πεις. Η ζωή είναι δική σου και καλό είναι να μην μένεις σε καταστάσεις που σου προκαλούν στεναχώρια, νεύρα, κακή ψυχολογική κατάσταση και άγχος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό είναι να σκέφτεσαι και λίγο το δικό σου συμφέρον.

4. Να γκρινιάζεις για την ζωή σου χωρίς να κάνεις τίποτα

Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Πρέπει να μάθεις να κυνηγάς και να διεκδικείς αυτό που θες. Αν μένεις άπραγη αλλά γκρινιάζεις ότι δεν έχεις χρήματα, δουλειά, σχέση τότε κακό του κεφαλιού σου. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου.

5. Να μην προσέχεις την διατροφή σου

Όσο μεγαλώνεις πρέπει να προσέχεις περισσότερο την διατροφή σου για την υγεία σου. Καλό είναι εννοείται να μπεις και σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και θα δεις ότι τα αποτελέσματα θα σε ευχαριστήσουν απόλυτα και δεν θα θες να επιστρέψεις στις ημέρες που ήσουν αγύμναστη και απρόσεχτη στο φαγητό σου.