Εάν χρησιμοποιείς σωστά την μάσκα προσώπου ως μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματός σου, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το δέρμα σου. Οι μάσκες προσώπου είναι ευρέως δημοφιλείς επειδή είναι εξαιρετικά εργαλεία αυτοφροντίδας και βοηθούν επίσης σε συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα όπως η θαμπάδα ή η υπερβολική λιπαρότητα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά τυπικά λάθη που μπορεί να κάνεις που θα μπορούσαν να σε εμποδίσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη δουλειά που κάνουν. Δείτε 5 βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να αποκτήσεις το καθαρό, λαμπερό δέρμα που επιθυμείς.

Εφαρμογή μάσκας σε άπλυτο πρόσωπο

Θα πρέπει να εφαρμόσεις την μάσκα σε καθαρό, στεγνό δέρμα, επομένως φρόντισε να σαπουνίσεις το πρόσωπό σου και να το στεγνώσεις πριν ξεκινήσεις. Διαφορετικά, απλά καλύπτεις τα βακτήρια και τη βρωμιά με την μάσκα και την εμποδίζεις να εισχωρήσει βαθύτερα στο δέρμα και να κάνει την δουλειά της.

Βάζεις την μάσκα με άπλυτα χέρια

Πριν χρησιμοποιήσεις μια μάσκα προσώπου, είναι σημαντικό να καθαρίσεις καλά το δέρμα σου, αλλά πρέπει και να πλένεις τα χέρια σου. Κάποιοι λένε ότι ο ιδανικός τρόπος για να εφαρμόσεις μια μάσκα προσώπου είναι να χρησιμοποιήσεις μια επίπεδη βούρτσα βάσης ή μια βούρτσα καθαρισμού προσώπου για μια καθαρή, χωρίς προβλήματα εφαρμογή.

Αφήνεις πολύ περισσότερο χρόνο την μάσκα στο πρόσωπο

Είναι εύκολο να ξεχαστείς με τις δουλειές όταν φοράς μάσκα, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, προκαλώντας ερυθρότητα και ευαισθησία μέχρι και ερεθισμό (τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε ορισμένες μάσκες είναι αρκετά ισχυρά). Τήρησε αυστηρά τις οδηγίες που παρέχονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα από την μάσκα

Ένα πολύ παχύ στρώμα μάσκας στο πρόσωπο δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη δουλειά. Συνήθως, θα πρέπει να απλώσεις ένα ομοιόμορφο στρώμα στο καθαρό, στεγνό δέρμα σου, ίσα να το καλύψει. 

Δεν ενυδατώνεις μετά την εφαρμογή της μάσκας

Τα βήματα μετά τη μάσκα περιλαμβάνουν μια καλή ενυδατική κρέμα. Μόλις την βγάλεις, εφάρμοσε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για να σφραγίσει όλη την υγρασία και τα ενεργά συστατικά που παρέχει η μάσκα. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό δέρμα.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.