Απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να ηρεμείς…

Είναι γνωστό ότι το στρες είναι η “πηγή” όλων των κακών! Η συνεχής πίεση και το άγχος “μπλοκάρουν” τον οργανισμό και δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

Μείωσε το καθημερινό στρες, κάνοντας τα παρακάτω 5 μικρά πραγματάκια:

#1. Κάνε αεροβικές ασκήσεις (τζόγκινγκ, χορός, ποδηλασία, περπάτημα) για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα

#2. Προσπάθησε να μείνεις δραστήρια βάζοντας μικρούς, εφικτούς στόχους μέσα στην ημέρα. Αν βρείς χρόνο για ένα σύντομο περίπατο 15 λεπτών κάνε το άμεσα και μην περιμένεις να βρείς τον χρόνο για ένα περίπατο μίας ώρας.

#3. Ξεχώρισε τις ασκήσεις εκείνες που σε χαλαρώνουν περισσότερο, τις κάνεις πιο ευχάριστα και τις διασκεδάζεις πιο πολύ από άλλες. Βάλε αυτές τις ασκήσεις περισσότερη ώρα στο πρόγραμμά σου.

#4. Άκουσε μουσική ή ένα podcast ή ένα ηχητικό βιβλίο καθώς γυμνάζεσαι. Επίσης θα σου κάνει καλό να βρείς ένα φίλο με τον οποίο θα γυμνάζεστε μαζί.

#5. Μην πιέζεις τον εαυτό σου για άμεσα αποτελέσματα από την γυμναστική, τόσο όσον αφορά το στρες όσο και την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης.

Πηγή: Issuemagazine.gr