Μπορεί το πρωινό ξύπνημα να μην είναι το αγαπημένο σου -σε καταλαβαίνω απόλυτα- αλλά είναι πολύ σημαντικό για την υπόλοιπη ημέρα. Θα σου έχει τύχει να ξυπνάς αργά κάποιες φορές και να νιώθεις ότι έχεις χάσει όλη την ημέρα σου. Μεταξύ μας, την χάνεις, γι’αυτό πρέπει να μάθεις τι οφέλη μπορείς να αποκτήσεις με το να ξυπνάς 2 ώρες νωρίτερα για την δουλειά σου.

Η αρχή θα είναι δύσκολη σίγουρα, αλλά τα παρακάτω δεν είναι πολύ σημαντικά;

1. Αν ξυπνάς πολύ πρωί την ημέρα, το βράδυ τότε δεν θα αντιμετωπίζεις το πρόβλημα της αυπνίας. Με τόση νύστα, θα έχεις κοιμηθεί από πολύ νωρίς.

2. Στην δουλειά θα σταματήσεις να φτάνεις αργοπορημένη. Οκ, μπορεί το αφεντικό σου ακόμα να μην σου έχει πει κάτι, αλλά γιατί να δίνεις κακή εντύπωση στο γραφείο.

3. Θα έχεις σωστή και ισορροπημένη διατροφή στην καθημερινότητα σου, μιας και θα έχεις επιτέλους χρόνο να απολαμβάνεις ένα σωστό πρωινό. Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και συνεχίζεις να το παραμελείς.

4. Η διάθεση σου θα είναι πολύ πιο καλή και ευχάριστη, και αυτό γιατί όταν θα φτιάξεις το πρόγραμμα σου θα νιώθεις πιο χαλαρή και ήρεμη. Δεν θα έχεις αυτό το άγχος να τα προλάβεις όλα.

5. Θα δεις ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας σου για να γίνεις δημιουργική. Είναι αυτή η ώρα που νιώθεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα. Αν δεν την έχεις βρει ακόμα, μήπως είναι το πρωί;

6. Θα κάνεις την γυμναστική που τόσο καιρό σκέφτεσαι και ακόμα αναβάλλεις. Οι πρωινές ασκήσεις δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στον οργανισμό σου, συνεπώς στην δουλειά θα είσαι πιο παραγωγική. Άσε που η γυμναστική σε κάνει να νιώθεις πιο χαρούμενη, κάτι που σημαίνει ότι η ημέρα σου θα ξεκινήσει τουλάχιστον όμορφα.

Μήπως αύριο να βάλεις το ξυπνητήρι 2 ώρες πριν, λοιπόν;