Μήπως λούζεις τα μαλλιά σου με το λάθος τρόπο;

Το λούσιμο των μαλλιών ήταν πάντα ένα θέμα για το οποίο, ενώ υπάρχουν πολλές απόψεις, κανείς δεν έχει φτάσει σε συμπέρασμα. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό, με 6 συμβουλές οι οποίες θα αφήσουν τα μαλλιά σου πιο υγιή και όμορφα.

1) Σκύψε

Καλά διάβασες. Όταν το κεφάλι σου κοιτάει κάτω το δέρμα είναι πιο χαλαρό στην κορυφή του κι έτσι μπορείς να απλώσεις το σαμπουάν σου πιο εύκολα χωρίς να κάνεις κακό στα μαλλιά σου.

2) Άπλωσε σαμπουάν μόνο στις ρίζες

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, καλό είναι να μην απλώνεις σαμπουάν στο μήκος των μαλλιών σου, καθώς η σαπουνάδα που θα τρέξει πάνω του όσο ξεπλένεις τα μαλλιά σου είναι αρκετή για να το φρεσκάρει χωρίς να αφυδατώσει την τρίχα.

3) Κάνε μασάζ στα μαλλιά σου

Συνήθως έχουμε την τάση να βιαζόμαστε όσο λούζουμε τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να τρίβουμε το σαμπουάν πάνω τους, φθείροντάς τα. Αντί αυτού, προσπάθησε να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου με το σαμπουάν, καθαρίζοντας τα μαλλιά σου και παράλληλα τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος (και την υγεία των μαλλιών σου).

4) Χρησιμοποίησε ζεστό και ύστερα χλιαρό νερό

Μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με καυτό νερό, το ζεστό αρκεί για ένα καλό λούσιμο. Μόλις τα ξεπλύνεις καλά, πέρασε τις ρίζες και το μήκος των μαλλιών σου με χλιαρό νερό ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο λαμπερά.

5) Μη λουστείς δεύτερη φορά

Το να λούζεις τα μαλλιά σου δύο φορές είναι λάθος για δύο λόγους. Αρχικά, μπορεί να ξεπλύνεις υπερβολική ποσότητα από τα έλαια που δημιουργεί το τριχωτό, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να λαδώνουν πιο εύκολα. Κατά δεύτερον, χαλάς επιπλέον σαμπουάν χωρίς λόγο. Τα σαμπουάν είναι ακριβά ούτως ή άλλως, οπότε είναι καλή ιδέα να μη τα σπαταλάμε.

6) Στέγνωσε τα μαλλιά σου απαλά

Μην τα τρίβεις με την πετσέτα λες και τους κρατάς βεντέτα και αν μπορείς να αποφύγεις το πιστολάκι, κάν’το.

Εάν ακολουθήσεις αυτά τα απλά βήματα, σύντομα τα μαλλιά σου θα είναι πολύ πιο υγιή και όμορφα.