Το ημερολόγιο είναι μια συνήθεια που λίγοι ενήλικοι διατηρούν. Το γράψιμο όμως είναι λυτρωτικό. Οι λέξεις που εκφράζεις για όσα σου συμβαίνουν αλλά ακόμα και για εσένα την ίδια, τι νιώθεις, τι θέλεις, τι επιθυμείς και τι μπορεί να φοβάσαι, σε κάνουν να βλέπεις τα πάντα γύρω σου με άλλο μάτι. Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος που το να κρατάς ημερολόγιο θα σου κάνει καλό. Για την ακρίβεια υπάρχουν πέντε!

1. Σε βοηθάει στο να ανατρέχεις σε περασμένα συμβάντα
Ναι μπορεί κάποια πράγματα να θέλεις να τα ξεχάσεις, υπάρχουν όμως και εκείνα που σίγουρα θέλεις να θυμάσαι. Το να μπορείς να ανατρέξεις σε κάποιες σελίδες και να διαβάσεις για το πως ένιωσες την δεδομένη στιγμή θα σε γεμίσει χαρά ακόμα και στις πιο άσχημες μέρες σου.

2. Γίνεσαι καλύτερη στο να εκφράζεις τα συναισθήματα σου
Αν είσαι κλειστός χαρακτήρας και δυσκολεύεσαι στο να εκφραστείς, το να γράφεις τις σκέψεις σου θα σε βοηθήσει σταδιακά στο να μπορέσεις να τις εκφράσεις πιο εύκολα στο πρόσωπο που πρέπει. Δες το σαν προπόνηση!

3. Θα κάνεις την προσωπική σου ψυχοθεραπεία
Σίγουρα δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μια επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο, αλλά το να γράφεις όλα εκείνα που σε ενοχλούν θα σε βοηθήσει στο να μην τα κρατάς όλα μέσα σου. Ακόμα και αν τα λες μόνο σε μερικές λευκές σελίδες. Ενώ ανατρέχοντας θα βλέπεις πως αντέδρασες σε κάθε περίσταση και γιατί.

4. Θα αποκτήσεις πιο σφαιρική άποψη για τον εαυτό σου
Με το να γράφεις για εσένα, θα μπορέσεις να σε αναλύσεις και θα σου είναι πιο εύκολο σταδιακά να διακρίνεις τα προτερήματα και τα ελαττώματα σου. Και ίσως να τα διορθώσεις.

5. Θα αποκτήσεις καλύτερο λεξιλόγιο και καλύτερες δεξιότητες στην συγγραφή
Αν σου αρέσει να γράφεις αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξασκήσεις τις δεξιότητες σου. Αφού θα πρέπει συνεχώς να εκφράζεσαι και να επικοινωνείς τα συναισθήματα σου με διαφορετικό λεξιλόγιο. Σταδιακά θα ολοκληρώνεις τρεις σελίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις.