Τίποτα δεν είναι εύκολο και κανείς δεν σκέφτηκε να μας δώσει οδηγίες χρήσεις για την ζωή. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που αργά ή γρήγορα μαθαίνουμε και ευχόμαστε να ξέραμε νωρίτερα. Γιατί λοιπόν να μην τα κατανοήσουμε από τώρα; Εμείς τα συγκεντρώσαμε, εσύ κάνε τα κομμάτι της ζωής σου!

1 Ζήσε το τώρα
Γιατί το παρόν γίνεται παρελθόν σε μερικά δευτερόλεπτα και οι στιγμές που χάνεις, αναπολώντας το παρελθόν ή ελπίζοντας για το μέλλον, δεν γυρνάνε πίσω. Ζήσε στο τώρα και άσε τα υπόλοιπα για αργότερα.

2 Μην μεγαλοποιείς/δραματοποιείς τις καταστάσεις
Με τα πολλά συνιστούμε ψυχραιμία. Μην γίνεσαι δραματική για το παραμικρό και μην παίρνεις κατάκαρδα τα πάντα. Οι άνθρωποι μερικές φορές δρουν με περίεργους τρόπους και εσύ δεν είσαι εδώ για να κάνεις τον ψυχολόγο τους. Ζήσε όπως νομίζεις και βγάλε τα δράματα από την ζωή σου.

3 Αντιμετώπισε τους φόβους σου
Καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από τον φόβο τον ίδιο. Προσπάθησε να αντιμετωπίζεις όσα σε οδηγούν στην φρίκη και μείνε ψύχραιμη όταν νιώθεις πιεσμένη ή αγχωμένη.

4 Νίκησε με αργά και σταθερά βήματα
Μην γίνεσαι ανυπόμονη, μην βιάζεσαι και μην ενθουσιάζεσαι εύκολα. Προσπάθησε να προγραμματίζεις κάθε κίνηση σου προσεκτικά και να κινείσαι αργά και σταθερά. Μόνο έτσι θα πετύχεις τους στόχους σου σίγουρα.

5 Σταμάτα να απορείς τι σκέφτονται οι άλλοι
Οι σκέψεις τους είναι δικές τους και οι δικές σου για εσένα. Μην απορείς συνεχώς τι λάθος έκανες, τι τους εκνεύρισε ή τι μπορεί να έπαθαν. Αν κάτι συμβαίνει θα στο πουν, αν όχι δεν θέλουν και όλα τελειώνουν εκεί. Στην τελική έχεις ήδη πολλές σκέψεις στο κεφάλι σου για να βάλεις και ξένες.

6 Εκτίμησε όσα έχεις
Κλισέ αλλά σωστό. Σπάνια εκτιμάμε όλα όσα έχουμε και σχεδόν πάντα ονειρευόμαστε και επιθυμούμε όσα μας λείπουν. Αν όμως έχεις την υγεία σου, τους φίλους σου, την οικογένεια σου και προοπτικές τότε έχεις περισσότερα από όσο νομίζεις.