Προσπαθείς να κρατάς το δέρμα σου λείο και απαλό, το ενυδατώνεις συστηματικά αλλά μήπως δεν του κάνεις καλό; Αυτά είναι να έξι πράγματα που σου μοιάζουν ακίνδυνα, αλλά δημιουργούν ζημιά στο δέρμα σου.

 

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς περιέχουν μη φυσικά συστατικά

 

Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, τότε αναζήτησε τα πιο φυσικά προϊόντα που μπορείς στο εμπόριο. Το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό και δεν προκαλεί βλάβες όπως τα προϊόντα που δεν περιέχουν φυσικά συστατικά. Πρόσεξε πολύ την σύσταση των προϊόντων που αγοράζεις.

 

Κάνεις απολέπιση συχνά

 

Όταν το δέρμα σου σπάει και κοκκινίζει ή ξεραίνεται είναι δείγμα πως κάνεις πολύ συχνά απολέπιση. Μην ανησυχείς, ωστόσο! Περιόρισε την απολέπιση σε τρεις φορές την εβδομάδα. Πάντα να κρατάς ενυδατωμένο το δέρμα σου, κάτι που είναι το κλειδί για το υγιές δέρμα

 

Χρησιμοποιείς το makeup λάθος

 

Πολλές γυναίκες τρίβουν το makeup στο δέρμα τους ή χρησιμοποιούν πολλές στρώσεις. Αυτό είναι λάθος γιατί μετά για να βγει ταλαιπωρεί το δέρμα. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ makeup τοποθετώντας το απαλά πάνω στο δέρμα, ώστε να μην «ποτίσει».

 

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι όξινα

 

Ίσως το Ph των προϊόντων που χρησιμοποιείς είναι αρκετά όξινο για το δέρμα σου και δεν το γνωρίζεις. Χρησιμοποίησε αρχικά, προϊόντα με ουδέτερο Ph και ανάλογα την αντίδραση θα δοκιμάσεις και άλλα.

 

Το toner σου διαθέτει οινόπνευμα

 

Το οινόπνευμα θα αφαιρέσει την υγρασία από το δέρμα σου, κάτι το οποίο θα χαλάσει την φυσική του λάμψη ενώ θα σου αφήσει αρκετά νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα την αύξηση της λιπαρότητας. Καλό θα είναι να προτιμάς toner χωρίς οινόπνευμα, το οποίο θα επιτρέψει στο δέρμα σου να «αναπνεύσει» φυσιολογικά.

 

Το αντιηλιακό σου είναι λάθος

 

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα, ειδικά αν χρησιμοποιείς το λάθος αντιηλιακό. Ποτέ μην φεύγεις από το σπίτι με αντηλιακό που ο δείκτης προστασίας του είναι κάτω από 30. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, τότε θα έχεις πρόβλημα με κάτι λιγότερο στον δείκτη προστασίας…