Τα κομμωτήρια είναι κλειστά και δεν ξέρεις πως να πιάσεις τα μαλλιά σου; Είναι λιγότερο δύσκολο από ότι νομίζεις να τα πιάσεις με υπέροχο τρόπο. Σου έχουμε παρακάτω 7 χτενίσματα για πιασμένα μαλλιά που είναι εύκολα, πρακτικά και κολακεύουν πολύ το κάθε πρόσωπο και τύπο μαλλιών! Δες βήμα – βήμα πως θα τα κάνεις:

Μπορείς να κάνεις από ένα χτένισμα κάθε ημέρα της εβδομάδας:

Δευτέρα

Πιάσε μερικά μαλλιά στην «κορώνα» της κεφαλής σε κοτσίδα. Εάν θέλεις, τύλιξε μία τούφα γύρω από το λαστιχάκι για να μην φαίνονται. Ύστερα, πιάσε όλα τα μαλλιά αυτήν την φορά σε μία χαμηλή κοτσίδα κοντά στον σβέρκο σου ώστε να δημιουργηθεί ένα δεύτερο πιάσιμο. Πάρε άλλη μία τούφα και τύλιξε την γύρω από το λαστιχάκι ώστε να το κρύψεις. Στερέωσε τις κρυφές τούφες με τσιμπιδάκια. Είσαι έτοιμη.

Τρίτη 

Άλλο ένα πανεύκολο χτένισμα. Απλά χτένισε καλά τα μαλλιά σου και πιάσε τα σε μία ψηλή κοτσίδα. Εάν έχετε πολύ μακριά μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο λαστιχάκια. Μετά, απλά πιάστε την κοτσίδα σε σε μία χαλαρή πλεξούδα.

να πιάσεις τα μαλλιά σου

να πιάσεις τα μαλλιά σου

Τετάρτη

Το χτένισμα που μας θυμίζει την Μητέρα των Δράκων, την Daenerys Targaryan. Πάρε δύο χοντρές τούφες, μία από τον κάθε κρόταφο μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού. Πιάσε τες σε μία κοτσίδα. Τώρα, θα χρειαστεί να τις γυρίσεις προς τα μέσα ώστε να φαίνονται στριφογυριστές. Τώρα, επανάλαβε με άλλες 2 τούφες από πιο χαμηλά και πίασε τες μαζί με την από πάνω κοτσίδα. Τέλος, θα χρειαστεί να κάνεις την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά με άλλες 2 τούφες πιο χαμηλά.

Εάν μπερδεύτηκες, μπορείς πάντα να συμβουλευτείς το παρακάτω βίντεο.

να πιάσεις τα μαλλιά σου

Πέμπτη

Πιάσε όλα σου τα μαλλιά σε μία χαμηλή κοτσίδα, εκτός από μία μεγάλη τούφα στο πλάι, όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα. Αυτήν την τούφα που άφησες, στριφογύρισέ την ώστε να την τυλίξεις γύρω από το λαστιχάκι με το οποίο έπιασες την αλογοουρά. Στερεώστε με ένα μικρό κλιψάκι. Τόσο εύκολο!

Από τους πιο εύκολους και ρομαντικούς τρόπους να πιάσεις τα μαλλιά σου!

να πιάσεις τα μαλλιά σου

να πιάσεις τα μαλλιά σου

Παρασκευή

Λίγο πιο περίπλοκο, μιας και είναι Παρασκευούλα. Κάνε τα μαλλιά της «κορώνας» του κεφαλιού σου μία γαλλική πλεξούδα. Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι: πλέκεις μία απλή πλεξούδα και συνεχίζεις με το να πλέκεις και άλλες προσθέτοντας κάθε φορά από άλλες 2 τούφες. Από την μέση των μαλλιών και κάτω πλέξεις μία κανονική πλεξούδα. Τώρα πιάσε όλα τα μαλλιά μαζί σε μία κοτσίδα και βγάλε μία λεπτή τούφα για να κρύψεις το λαστιχάκι όπως κάναμε και στα προηγούμενα χτενίσματα. Βουαλά!

να πιάσεις τα μαλλιά σου

Σάββατο

Μπορεί να βλέπεις μία κοτσίδα σε αυτό το χτένισμα αλλά είναι ουσιαστικά 2. Αυτό θα δώσει στα μαλλιά σου τον όγκο που χρειάζονται ώστε να πετύχεις την τέλεια ρομαντική αλογοουρά.

Πιάσε τα μαλλιά της κορώνας της κεφαλής σε μία κοτσίδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου. Τώρα, πιάσε τα υπόλοιπα μαλλιά σε μία δεύτερη κοτσίδα, κάτω από την πρώτη. Τέλος, θα χρειαστεί να πιάσεις και τις 2 κοτσίδες σε μία με ένα λαστιχάκι και φυσικά να το κρύψεις τυλίγοντας μία τούφα γύρω γύρω. Έτσι, θα αποκτήσεις αυτήν την υπέροχη αλογοουρά που με πολύ όγκο!

να πιάσεις τα μαλλιά σου

να πιάσεις τα μαλλιά σου

Κυριακή 

Πιάσε δύο μεγάλες τούφες από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σου, στο πίσω μέρος κάνοντας έναν κόμπο. Πέρασε τις τούφες που εξέχουν κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά σου και πιάσε τα με ένα λαστιχάκι. Θα είναι σαν να πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα με τις τούφες των μαλλιών σου.

Επανέλαβε την διαδικασία πιο χαμηλά με άλλες 2 τούφες για να φτιάξεις και άλλα τέτοια κοτσιδάκια. Μπορείς να αφήσεις μόνο το αρχικό ή να κάνεις άλλο ένα ή άλλα δύο κοτσιδάκια.

Διάβασε ακόμη: Τα HOT χτενίσματα που είδαμε στις πασαρέλες για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020

να πιάσεις τα μαλλιά σου

να πιάσεις τα μαλλιά σου

Εάν χρειάζεσαι περαιτέρω οδηγίες, δες αναλυτικά πως θα κάνεις το κάθε πιάσιμο στο βίντεο της Kayley Melissa. Μπορεί οι οδηγίες να είναι στα αγγλικά αλλά είναι τόσο εύκολες που δεν χρειάζεται καν να γνωρίζεις την γλώσσα.