Είσαι έτοιμη για τη δεύτερη κούπα της ημέρας; Εάν είσαι φανατική του καφέ τα παρακάτω μπορεί να σου φανούν κάπως δύσκολο να τα χωνέψεις. Κι όμως όσο δύσκολο κι αν είναι να αποχωριστείς τη μυρωδιά του, να ξέρεις πως σε βάθος χρόνου το καλό που κάνει το τσάι στον οργανισμό σου ούτε μπορεί να το ονειρευτεί ο καφές. Οι πολλές δόσεις καφέ σημαίνει μόνο προβλήματα, ενώ το τσάι όσο και να πιεις, μόνο “ευχαριστώ” θα έχει να σου πει ο οργανισμός σου. 

Το τσάι δίνει ενέργεια
Νομίζεις πως ο καφές έχει την αποκλειστικότητα στην καφεϊνη; Λάθος. Το τσάι χωρίς ζάχαρη έχει 14-70 mg καφείνη, ενώ το πράσινο τσάι 24-45 mg. Μπορεί να σου δώσει ενέργεια και να σε κρατήσει ξύπνια περισσότερο απ’ ότι ένας καφές!

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το πράσινο τσάι είναι περίφημο επί του θέματος, αφού είναι γνωστό πως μετατρέπει τις ελεύθερες ρίζες σε µη τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισµό. 

Σε ενυδατώνει
Προσθέτει νερό στον οργανισμό σου κάτι που μόνο καλό μπορεί να σημαίνει. Αντίθετα, τρεις καφέδες την ημέρα είναι ότι πρέπει για να αφυδατώνεσαι. Τι θα επιλέξεις;

Τσάι σημαίνει αποτοξίνωση
Καθαρίζει το οργανισμό σου, ειδικά εάν κάποιες ημέρες το παράκανες με καταχρήσεις. Προσφέρει πολύτιμη αποτοξίνωση στο σώμα σου, χαρίζοντάς του υγεία και λάμψη.

Θα κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ
Καφές πριν τον ύπνο σημαίνει ξαγρύπνια. Λίγο τσάι πριν ξαπλώσεις σημαίνει όνειρα γλυκά.

Σώζει ζωές
Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που πίνουν συστηματικά τσάι έχουν μικρότερη πιθανότητα να κινδυνέψουν από καρκίνο και να εμφανίσουν όγκους. Επίσης πολύ τσάι σημαίνει λιγότερος διαβήτης και δυνατή καρδιά.

Ηρεμεί και διώχνει το στρες
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όποτε ήπιες τσάι κατά τη διάρκειας μίας κουραστικής ημέρας ένιωσες μία αίσθηση ανακούφισης να διαπερνά το σώμα σου. Έτσι απλά και γρήγορα, το τσάι μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να αισθανθείς αμέσως καλύτερα, διώχνοντας το άγχος.