Δεν είναι μυστικό ότι εμείς οι γυναίκες ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα σε προϊόντα που υπόσχονται να ανατρέψουν τις συνέπειες του χρόνου. Ιδιαίτερες κρέμες που θα αφαιρέσουν  τα χρόνια καταχρήσεων, έκθεσης στον ήλιο και κακής μεταχείρισης του δέρματός μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν δρουν το ίδιο σε κάθε επιδερμίδα και κάποιες φορές λειτουργούν ενώ άλλες όχι. Το κόστος όμως παραμένει υψηλό.  Κι αν σου έλεγα ότι υπάρχουν πιο οικονομικοί τρόποι να φροντίσεις το δέρμα σου;

Νερό

Θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι όσο περισσότερο νερό πίνεις τόσο μεγαλύτερο όφελος έχει ο οργανισμός σου. Αλήθεια είναι. Και οι φήμες ότι μειώνεται η κυτταρίτιδα ή ότι φεύγει η θαμπάδα κι αυτές αλήθεια είναι. Αν ξεκινήσεις να πίνεις 2 με 2,5 λίτρα την ημέρα (περίπου 10 ποτήρια) σε λιγότερο από ένα μήνα θα δεις θεαματικά αποτελέσματα. Σίγουρα θα πρέπει να πηγαίνεις τουαλέτα καμιά 200αριά φορές την ημέρα αλλά μόλις ο οργανισμός σου αρχίσει να συνηθίζει σε αυτή την ποσότητα νερού θα μειωθούν (στις 180).

Ύπνος

Όταν κοιμάσαι λιγότερο από 7-8 ώρες, το πρωί σε καλημερίζουν δυο μεγάλοι μαύροι κύκλοι και μια θαμπή επιδερμίδα, σωστά; Ο οργανισμός σου δουλεύει σαν τρελός κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχει ανάγκη από ξεκούραση για να ανασυνταχθεί και να ετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντικό να φτάνεις το 8ωρο στον ύπνο και εξίσου σημαντικό να το κάνεις τις σωστές ώρες που είναι οι βραδινές -και όχι με 5 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Ήλιος

Σίγουρα η προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου είναι απαραίτητη και γι’ αυτό χρειαζόμαστε αντηλιακό όλο το χρόνο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο ήλιος είναι βασική πηγή ζωής για όλο τον πλανήτη, από τα φυτά μέχρι τον άνθρωπο. Ήξερες ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο καθημερινά προκειμένου ο οργανισμός σου να παράγει βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την υγεία των μυών και των οστών -και άρα του οργανισμού γενικά; Φυσικά καλό είναι να αποφύγεις τις επικίνδυνες ώρες της ημέρας και να προτιμήσεις το απόγευμα για να «ρουφήξεις» λίγο ήλιο.

Διατροφή

Ό,τι καλό κι αν θέλεις να «χτίσεις» στο σώμα σου, η διατροφή είναι ο τρόπος να το κάνεις. Όλα αυτά που καταναλώνεις μεταφράζονται σε συστατικά που ο οργανισμός χρειάζεται για κάθε λειτουργία του. Όσο πιο κακής ποιότητας συστατικά του δίνεις για να δουλέψει, τόσο χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα που έχεις. Αν θέλεις λοιπόν καθαρό, λαμπερό δέρμα, αντικατάστησε τα πολλά λιπαρά και τη ζάχαρη με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Α, και νερό που είπαμε πιο πάνω.

Άσκηση

Όταν γυμνάζεσαι, αυξάνεις την κυκλοφορία του αίματος και προσφέρεις περισσότερο οξυγόνο σε όλα τα κύτταρα -συμπεριλαμβανομένων αυτών της επιδερμίδας. Με την άσκηση βοηθάς τον οργανισμό σου να απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα μέσω του ιδρώτα ξεφορτώνεσαι πολλές τοξίνες. Εν ολίγοις, η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρείς το σώμα σου όμορφο και κυρίως υγιές.

Στρες

Αυτό το άφησα για το τέλος γιατί είναι και το πιο δύσκολο από όλα. Αν είχα 1€ για κάθε φορά που ακούω «δεν πρέπει να αγχώνεσαι, «ηρέμησε», «το άγχος δεν κάνει καλό» και άλλες τέτοιες σοφίες δεν θα χρειαζόταν να δουλεύω πλέον και θα είχα σίγουρα λιγότερο άγχος! Δεν μπορώ να σου πω πώς θα το μειώσεις από την καθημερινότητά σου, το μόνο που θα πω είναι ότι το υπερβολικό άγχος δημιουργεί οξειδωτικό στρες στον οργανισμό και τον κάνει ευάλωτο. Γι’ αυτό εμφανίζονται περισσότερα σπυράκια στο πρόσωπό σου, φαγούρα στα χέρια σου, ξηροδερμία στο κεφάλι σου και άλλα ωραία που αφορούν την επιδερμίδα σου.