Τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα για την εύρεση δουλειάς, πρέπει να προσέχεις περισσότερο σε κάποια λεπτομέρειες. Όχι μόνο στην συνέντευξη -αν σε καλέσουν- αλλά και στο ίδιο το βιογραφικό. Είναι το πιο σημαντικό στάδιο απ’τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια του εργοδότη, γι’αυτό ορισμένες πληροφορίες πρέπει να τις αφήσεις στην άκρη. Για το καλό σου πάντα.

Διάβασε τι δεν πρέπει να βάλεις ποτέ, ξανά φτιάξε το βιογραφικό σου και ξαναστείλ’το. Σημειώνεις;

1. Προσωπικά στοιχεία που είναι πλέον περιττά

Μπορεί στο παρελθόν να ήταν αναγκαίο να προσθέσεις την οικογενειακή σου κατάσταση και την θρησκευτική πεποίθηση, αλλά πλέον είναι καλύτερο να μην τα βάζεις στο βιογραφικό σου. Αυτά άλλωστε ενδεχομένως να τα ρωτήσει ο εργοδότης όταν θα περάσεις από συνέντευξη.

2. Τα πολλά χόμπι

Εντελώς περιττό και κουράζει. Άσε που μεταξύ μας, τα περισσότερα χόμπι που βάζεις δεν ισχύουν καθόλου. Δώσε έμφαση μόνο στις σημαντικές πληροφορίες και άσε τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο.

3. Υπερβολικά πολλά στοιχεία

Μην γράφεις πολλά προκειμένου να φανεί πλούσιο και να βγει ένα βιογραφικό 3 σελίδων. Θα κουράσει σίγουρα τον αναγνώστη. Πρόσθεσε εκείνα που αφορούν την δουλειά και όχι σε πόσα σεμινάρια έχεις πάρει μέρος.

4. Το διάστημα αποχής από εργασία

Καλό είναι να μην αναφέρεις το πόσο καιρό έχεις μείνει χωρίς επαγγελματική εμπειρία, γιατί δεν γνωρίζουν τους λόγους που μπορεί να οδηγήθηκες σε αυτή την απόφαση.

5. Κακή οργάνωση στην στοίχιση

Το βιογραφικό εγκρίνεται πρώτα οπτικά. Αν δεν έχεις φτιάξει ένα ωραίο βιογραφικό, με σωστή στοίχιση και γραμματοσειρά, τότε ο εργοδότης δεν θα περάσει καν στο στάδιο να το διαβάσει. Πρέπει να δίνεις εξαιρετική σημασία στην εικόνα.

6. Μη επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν δεν έχεις φτιάξει ένα επαγγελματικό email και χρησιμοποιείς ακόμα τύπου “[email protected]”, τότε οπωσδήποτε άλλαξε το ή μην το βάλεις καθόλου. Προφανώς όμως, καταλαβαίνεις ότι είναι απαραίτητο.

7. Άσχετη εργασιακή εμπειρία με την θέση που ζητείται

Αν έχεις προσόντα για την θέση που ζητείται, τότε επικεντρώσου μόνο σε αυτά. Μην βάζεις άσχετα γιατί δεν θα δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα σε εκείνα που πρέπει να δουν.