Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τα ηλιοκαμένα μαλλιά, αλλά δυστυχώς, το χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει γρήγορα λόγω της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, το χλώριο και το αλμυρό νερό. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips και κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε περισσότερο το καλοκαιρινό χρώμα των μαλλιών σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία

Oι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα της τρίχας, προκαλώντας το γρήγορο ξεθώριασμα του χρώματος. Η χρήση ενός σπρέι προστασίας UV μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των μαλλιών σας από τις βλαβερές ακτίνες και να διατηρήσει το χρώμα σας φρέσκο.

Αποφύγετε το ζεστό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να ανοίξει την επιδερμίδα της τρίχας, με αποτέλεσμα το χρώμα να ξεπλένεται πιο γρήγορα. Προτιμήστε χλιαρό νερό και προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με πιο δροσερό νερό στο τέλος του ντους σας για να σφραγίσετε την επιδερμίδα και να κλειδώσετε το χρώμα.

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά

Τα θειικά άλατα μπορούν να αφαιρέσουν τα μαλλιά από τα φυσικά έλαια και το χρώμα τους. Η χρήση ενός σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χρώμα σας διατηρώντας τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα.

Ξεπλύνετε με μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της συσσώρευσης από τα προϊόντα styling και του χλωρίου, που μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματός σας. Αναμείξτε 1 μέρος μηλόξυδο με 3 μέρη νερό και χρησιμοποιήστε το ως τελευταίο ξέβγαλμα μετά το λούσιμο και την περιποίηση.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το χλώριο και το αλμυρό νερό

Το χλώριο και το αλμυρό νερό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για το χρώμα των μαλλιών σας. Για να το προστατέψετε, δοκιμάστε να βρέξετε τα μαλλιά σας με φρέσκο ​​νερό πριν πηδήσετε στην πισίνα ή στον ωκεανό και χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό για να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ των μαλλιών σας και του νερού.

Αποφύγετε το θερμικό styling

Τα εργαλεία styling με θερμότητα μπορεί να προκαλέσουν το ξεθώριασμα του χρώματος πιο γρήγορα, επομένως προσπαθήστε να τα αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμικής styling, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα και διατηρήστε τη θερμοκρασία χαμηλή.

Φροντίστε τις άκρες

Μην αφήνετε τα μαλλιά σας για πολύ καιρό χωρίς κούρεμα ώστε να αποφύγετε την ψαλίδα και το σπάσιμο της τρίχας, που μπορεί να κάνουν το χρώμα σας να φαίνεται θαμπό και ξεθωριασμένο.

Με αυτά τα κόλπα, μπορείτε να διατηρήσετε το καλοκαιρινό χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό και φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θυμηθείτε να φροντίζετε τα μαλλιά σας όλο το χρόνο και το χρώμα σας θα παραμείνει όμορφο για τους επόμενους μήνες.