Ήρθε η εποχή -από την άνοιξη βασικά- που το ξυραφάκι γίνεται προέκταση του χεριού σου και αναγκαστικό εργαλείο των ποδιών σου. Δεν γίνεται να το αποχωριστείς με τίποτα, ειδικά αν έχεις πει ένα μεγάλο αντίο στα παντελόνια και επιλέγεις να φοράς μόνο σορτσάκια και αέρινα φορέματα στο γραφείο και στις βόλτες σου, ή πηγαίνεις στην παραλία κάθε μέρα. Τυχερή, όσο να πεις.

Υπάρχουν όμως κάποια λάθη που κάνεις -ή σίγουρα έχεις κάνει- και οφείλεις να τα σταματήσεις εδώ και τώρα. Γιατί φίλη μου, ναι, το ξύρισμα των ποδιών δεν είναι απλή υπόθεση.

1. Ξυρίζεις τα πόδια σου με το που μπεις στο μπάνιο

Μπορεί να ακολουθείς μια συγκεκριμένη διαδικασία, ωστόσο η σωστή στιγμή για να ξυρίσεις τα πόδια απ’την ώρα που θα μπεις στο ντους, είναι 15 λεπτά μετά. Και αυτό γιατί τότε θα έχουν ανοίξει σωστά οι πόροι σου, ώστε η διαδικασία να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη.

2. Τα ξυρίζεις το πρωί

Not και πάλι. Προτίμησε να το κάνεις το βράδυ με το χαλαρωτικό σου ντουζ, γιατί έτσι θα μείνουν απαλά τα πόδια σου.

3. Χρησιμοποιείς φθηνά ξυραφάκια

Καλό είναι να «επενδύσεις» σε ένα καλό ξυραφάκι με 5 λεπίδες, για να είναι και αποτελεσματικό. Έτσι, όχι μόνο δεν θα κόβεσαι και θα καταστρέφεις το δέρμα σου, αλλά τα πόδια θα μένουν περισσότερο απαλά με το κατάλληλο ξυραφάκι.

4. Δεν το χειρίζεσαι σωστά

Όταν το ξυραφάκι είναι καινούριο, τότε δεν πρέπει να το πιέζεις πολύ έντονα στα πόδια σου. Ξύρισε τα με αγάπη και όχι με μίσος.

ξυρισμα

5. Το μοιράζεσαι με άλλα πρόσωπα

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι να μοιραστείς το ξυραφάκι με φίλη σου ή με την αδερφή σου, ή με την μαμά σου. Θα μεταφερθούν μικρόβια πάνω σου που δεν φαντάζεσαι.

6. Ξεχνάς να το αλλάξεις

Συχνό λάθος απροσεξίας που όμως πρέπει να σταματήσει. Το ξυραφάκι χρειάζεται την αλλαγή του, γι’αυτό φρόντισε να το χρησιμοποιείς για 10 φορές και μετά σκουπίδια.

7. Ξυρίζεις τα πόδια σου στεγνά

Εντάξει μεταξύ μας τώρα, αυτό το έχουμε κάνει όλες. Λόγω βιασύνης, προτιμάς να τα ξυρίσεις ή να περάσεις σημεία που έχεις λίγες τρίχες παραπάνω, χωρίς να ρίξεις νερό για να μαλακώσουν. Κάπως έτσι, κοκκινίζεις την περιοχή και στην πορεία σε πιάνει τρελή φαγούρα.

8. Δεν χρησιμοποιείς αφρό ξυρίσματος

Κι όμως το αφρόλουτρο που έχεις δεν είναι ικανό να σου παρέχει πλήρης προστασία για να τα ξυρίσεις σωστά. Γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείς ειδικούς αφρούς ξυρίσματος.