Το make-up είναι σωτήριο και ένα πραγματικό θαύμα όταν το δέρμα μας είναι στις πολύ κακές του μέρες. Πέρα από αυτό, έχει καταλήξει να είναι και το δεύτερο δέρμα μας, αφού πλέον δύσκολα θα βγεις από το σπίτι χωρίς έστω λίγο κονσίλερ. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να φαίνεται το μακιγιάζ φυσικό και εσύ σαν να μην το φοράς καθόλου;

1 Ενυδάτωση τώρα!
Μην ξεχνάς ποτέ να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Η άγρια όψη δεν βοηθάει ιδιαίτερα κανένα τύπο foundation να στρωθεί σωστά και το αποτέλεσμα θα μοιάζει περισσότερο με πάστωμα και λιγότερο με μακιγιάζ.

2 Σπρέι!
Ένα από τα πιο επαγγελματικά μυστικά για να διατηρήσεις την φυσική όψη του μακιγιάζ σου είναι το σπρέι ενυδάτωσης και φρεσκάδας. Θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών και ουσιαστικά σου χαρίζει ένα ωραίο τελείωμα και μια νότα δροσιάς. Χρησιμοποιησέ το τόσο πριν όσο και μετά το make-up.

3 Τα εργαλεία είναι το παν!
Κι όμως. Από τα προϊόντα μέχρι τα πινέλα, το τι χρησιμοποιείς και πως, παίζει τεράστιο ρόλο. Προτίμησε να μην μπλέκεις πολλά προϊόντα μακιγιάζ μαζί, γιατί το αποτέλεσμα καμία σχέση με φυσικό δεν θα έχει. Ενώ ο καλύτερος τρόπος για να φαίνεσαι σαν να μην έχεις βαφτεί είναι να απλώσεις υγρό make-up με το πινέλο του ρουζ!

4 Ταμπονάρισμα!
Ναι, μιλάμε για αυτό το κολπάκι που κάνεις και με το κραγιόν σου. Χρησιμοποιώντας ένα χαρτομάντηλο ταμπονάρισε ελαφρώς και με απαλές κινήσεις το πρόσωπο σου μετά το μακιγιάζ. Θα σε βοηθήσει στο να αφαιρέσεις τα περιττά ίχνη προϊόντων και να μείνει μόνο όσο πραγματικά χρειάζεσαι.

5 Όχι πολύ προϊόν!
Προσπάθησε να χρησιμοποιείς foundation μόνο στα σημεία που πραγματικά το χρειάζεσαι. Κάτω από τα μάτια, στη μύτη, το πιγούνι και όπου έχεις σημάδια ή σπυράκια. Μην επιδοθείς σε full face make-up αλλά προτίμησε να καλύψεις τις ατέλειες, παρά και όλα τα καθαρά σημεία της επιδερμίδας σου.

6 Highlighter!
Mιλάμε για φυσικό μακιγιάζ, και το highlighter κάνει θαύματα όταν θέλεις να φαίνεσαι φυσική. Χρησιμοποίησε το όμως με σύνεση και χωρίς υπερβολές. Στο τέλος απλά πέρασε με ένα πινέλο τα σημεία που θέλεις να τονίσεις, όπως ζυγωματικά, μύτη, μάτια και είσαι έτοιμη.