Πάντα σε εντυπωσίαζαν τα πρόσωπα με έντονες γωνίες. Ναι, όσες γεννηθήκαμε με μαγουλάκια μπορεί να “κερδίσαμε” μερικά τρυφερά τσιμπηματάκια στα μάγουλα αλλά κατά τ’άλλα και την τέχνη του contouring κατακτήσαμε και πως να επιλέγουμε το κούρεμα που δείχνει πιο λεπτό το πρόσωπο μας μάθαμε.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν γνωρίζεις ποιο είναι το ιδανικό κούρεμα για το στρογγυλό πρόσωπο σου, ρίξε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα για να πας διαβασμένη την επόμενη φορά στον κομμωτή σου:

Lob

Θα το γράφουμε μέχρι να φύγει από τη μόδα (ίσως και αφότου δεν θεωρείται πλέον τάση): αυτό το μακρύ καρέ πλαισιώνει το πρόσωπο κολακευτικά και δίνει τη δυνατότητα στον hair stylist να διαμορφώσει τα layers που θα δώσουν εφέ γωνιών στο πρόσωπο σου.

κουρέματα-λεπτό πρόσωπο

Jennifer Lopez

Τι είναι σημαντικό να προσέξεις στο Lob, αν θέλεις να δείχνει πιο λεπτό το πρόσωπο σου: το μήκος του θα πρέπει να επεκτείνεται περίπου 8 εκατοστά από το σαγόνι και δεν πρέπει να κοπεί με στρογγυλεμένες άκρες αλλά με έντονες γωνίες.κουρέματα-λεπτό πρόσωπο

Τα μακριά layers

Τα μακριά μαλλιά κομμένα σε layers “μαλακώνουν” το πρόσωπο δείχνοντας το ταυτόχρονα πιο λεπτό. Ωστόσο, είναι σημαντικό το κούρεμα να αποκτά όγκο από το σαγόνι και κάτω διαφορετικά θα γεμίζει ακόμα περισσότερο το πρόσωπο.

κουρέματα-λεπτό πρόσωπο

Kendall Jenner

κουρέματα-λεπτό πρόσωπο

Η πλαϊνή φράντζα

Η πλαϊνή φράντζα που μπορεί να γίνει σε Lob ή μακριά μαλλιά είναι ο πλέον διαχρονικός και δοκιμασμένος τρόπος για να δείχνει πιο λεπτό ένα πρόσωπο.

κουρέματα-λεπτό πρόσωπο

Rosie Huntington-Whiteley

Για να πετύχεις το εφέ της επιμήκυνσης του προσώπου θα πρέπει η φράντζα να τελειώνει στο ύψος της μύτης ή και πιο κάτω ενώ είναι σημαντικό να έχει όγκο και ύψος. Αν είναι λεία προς τα κάτω και κολλημένη στο πρόσωπο, τότε το πρόσωπο δείχνει ακόμα πιο στρογγυλό.

κουρέματα-λεπτό πρόσωπο

Hilary Duff