Η καθημερινότητα σου χρειάζεται την γυμναστική. Ειδικά αν η δουλειά απαιτεί να κάθεσαι 8 ώρες (και παραπάνω) σε μία καρέκλα γραφείου. Τώρα μπορεί να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα στο σώμα σου, μακροπρόθεσμα όμως δεν θα την γλιτώσεις. Γι’αυτό τι πρέπει να κάνεις; Γυμναστική. Κι αν το πρόγραμμα σου είναι δύσκολο και δεν προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο, τότε μπορείς πολύ εύκολα να ξεκινήσεις τρέξιμο μόνη σου.

Σιγά-σιγά και χωρίς να πιέσεις ιδιαίτερα τον εαυτό σου, θα κατορθώσεις να τρέχεις αρκετά χιλιόμετρα και εννοείται ότι τα αποτελέσματα που θα δεις στο σώμα σου θα είναι εντυπωσιακά. Όμως δεν είναι όλες οι ώρες το ίδιο. Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα που πρέπει να τρέχεις και αυτή είναι νωρίς το βράδυ.

Υπάρχουν λόγοι που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα και είναι οι παρακάτω:

1. Χάνεις βάρος πιο εύκολα

Ο μεταβολισμός σου εκείνη την ώρα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, κάτι που σημαίνει ότι καίει περισσότερες θερμίδες, ενώ θα συνεχίσει να καίει και κατά την διάρκεια της νύχτας.

2. Καταπολεμά το άγχος της ημέρας

Μία δύσκολη και γεμάτη άγχος ημέρα στην δουλειά σου μπορεί να καταπολεμηθεί με λίγο τρέξιμο. Η εκτόνωση είναι πολύ σημαντική.

3. Μπορείς να ανταπεξέλθεις καλύτερα

Και αυτό γιατί η θερμοκρασία του σώματος έχει ήδη αυξηθεί μέχρι το βράδυ, οπότε αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τις αλλαγές του εδάφους και πάνω απ’όλα χωρίς τραυματισμούς.