Αυτή είναι σίγουρα η ευχάριστη είδηση της ημέρας, του μήνα και της χρονιάς ολόκληρης μη σου πω. Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που υποφέρουν από τους πόνους της περιόδου, τότε ετοιμάσου για καλά και σοκολατένια μαντάτα. Διότι δημιουργήθηκε μία σοκολάτα που υπόσχεται να σε ανακουφίσει τις δύσκολες ημέρες του μήνα. Πίσω από αυτή την εφεύρεση και αυτό το μικρό θαύμα κρύβεται μια ελβετική σοκολατερί.

3a1ab0c800000578-0-image-a-65_1478409675011

Η Frauenmond -το όνομα της σοκολάτας- είναι το γιατρικό που περιέχει 60% κακάο και 17 φυσικά βότανα από ελβετικά βουνά. Σύμφωνα με τον Mark Widner, ιδιοκτήτης της εταιρείας, τόνισε ότι αυτά τα βότανα μπορούν να δράσουν ως καταπραϋντικά και να έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Όπως δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, η ιδέα γεννήθηκε πρίν από τρία χρόνια όταν και επισκέφτηκε οικογένεια που παρήγαγε τσάι με βότανα που είχαν την ίδια ονομασία. Έτσι προσπάθησε με ειδικό βοτανόλογο να βρει ένα τρόπο να μετατρέψει τα βότανα σε μία σοκολάτα. Και απ’ότι φαίνεται τα κατάφερε μιας και η νέα σοκολάτα ήδη περιγράφεται ως “η πρώτη υγιεινή σοκολάτα για τις γυναίκες“.

Σύντομα και στην Ελλάδα ευχόμαστε!

period