Έχεις διαβάσει για διάφορες δίαιτες, για πολύ προγραμματισμένη διατροφή, για συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής που σε βοηθούν να χάσεις κιλά ή να σφύξεις τουλάχιστον το σώμα σου, ωστόσο τα αποτελέσματα αργούν να φανούν και η υπομονή εξαντλείται γρήγορα. Γι’αυτό πρέπει να δώσεις αλλού την προσοχή σου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, αποφάσισαν να βρουν ποιο είναι το μυστικό που βοηθάει περισσότερο απ’το οτιδήποτε για την απώλεια βάρους. Και το συμπέρασμα που προέκυψε απ΄την μελέτη μας χαροποιεί απ’τη μία, αλλά απ’την άλλη δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση διότι το κλειδί βρίσκεται στο νερό.

«Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι τόσο απλό όσο η κατανάλωση ενός ποτηριού των 500ml με νερό πριν από τα γεύματα» δήλωσαν οι ερευνητές.

Στην μελέτη συμμετείχαν ενήλικες με παραπανίσια κιλά. Μισή ώρα πριν το κύριο φαγητό κατανάλωναν 500 ml νερό βρύσης για 12 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χάσουν 4,3 κιλά. Σε κάθε έναν ξεχωριστά δόθηκαν οδηγίες για ισορροπημένη διατροφή και βελτίωση της σωματικής τους δραστηριότητας.

«Απλά πίνοντας ένα ποτήρι των 500ml με νερό, τρεις φορές την ημέρα, πριν από τα κύρια γεύματα σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους σας. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται με σωματικής δραστηριότητα και υγιεινή διατροφή, θα οδηγηθείτε σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους», δήλωσε η λέκτορας του Πανεπιστημίου.