Όταν έχεις βρει την δουλειά που με κόπο έχεις καταφέρει να κερδίσεις και κάνεις αυτό που αγαπάς περισσότερο από κάθε τι, θα έρθει και η στιγμή που η παραγωγικότητα σου θα περιοριστεί λόγω εξάντλησης. Λογικά πράγματα είναι αυτά. Άνθρωπος είσαι, όχι ρομπότ. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να κρατήσεις την παραγωτικότητα σου ζωντανή;

Η καθημερινότητα σου ξέρεις ότι παίζει σημαντικό ρόλο. Αν αφήσεις την καθιερωμένη σου ρουτίνα να σε επισκιάσει, τότε δεν πρόκειται η έμπνευση να προκύψει στην δουλειά σου. Ειδικά αν ο γραπτός λόγος είναι αναγκαστικός. Γι’αυτό λοιπόν, πρέπει να ξεκινήσεις ένα χόμπι. Χορός, άθληση, πλέξιμο και κάθε τι που μπορείς να φανταστείς, είναι εκείνα που θα σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο απ’όσο φαντάζεσαι.

Αν πάλι δεν έχεις πολύ χρόνο και πιστεύεις ότι οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσεις δεν σε ευνοοούν αλλά θα σε κουράζουν περισσότερο, τότε μπορείς να το προσθέσεις στο Σαββατοκύριακο. Μία ή δύο ώρες απ’το πολύτιμό Σάββατο σου και την ξεκούραση σου, αρκεί για να νιώσεις ακόμα πιο ωραία και με περισσότερη ενέργεια.

Μήπως να ξεκινήσεις να ψάχνεις τι σ’αρέσει, λοιπόν;