Δεν είναι μυστικό ότι ενθουσιαζόμαστε όταν αλλάζει η σεζόν γιατί ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε νέα outfit και εμφανίσεις με παλιά αλλά και νέα κομμάτια. Πλέον όμως έχουμε ως βασική αξία για τις αγορές μας τη βιωσιμότητα, μιας και ο πλανήτης μάς χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αναζητώντας λοιπόν ρούχα και αξεσουάρ με οικολογικό χαρακτήρα ξεχωρίσαμε πολλά ενδιαφέροντα σχέδια από τις συλλογές της Fjällräven.

Στη φθινοπωρινή/χειμερινή συλλογή βρήκαμε το ύφασμα Pine Weave στις backpacks Tree-Kånken, ποικιλία από διαφορετικά είδη μαλλιού στα ρούχα, αλλά και το Expedition X-Lätt Jacket από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Η νέα συλλογή των εμβληματικών backpacks Tree-Kånken είναι κατασκευασμένη από το ύφασμα «Pine Weave»

Όλα «πράσινα»

Το πρώτο σχέδιο Kånken που δημιουργήθηκε το 1978 έγινε η έμπνευση για τη νέα συλλογή σακιδίων πλάτης Tree-Kånken από το ύφασμα Pine Weave. Το συγκεκριμένο υλικό δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τη Fjällräven με βάση το ξύλο από πιστοποιημένα δάση στα βόρεια της Σουηδίας, στο Örnsköldsvik.

Ανακυκλωμένο μαλλί που παράγεται από χρησιμοποιημένα ρούχα, αξιοποιείται σε πουλόβερ και μπλούζες

Παράλληλα, το μαλλί που χρησιμοποιείται στα ρούχα είναι είτε ιχνηλάσιμο με πιστοποίηση ZQ από επιλεγμένες φάρμες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, είτε ανακυκλωμένο από χρησιμοποιημένα ρούχα, είτε ανακτημένο που έχει «περισσέψει» από τη δραστηριότητα άλλων βιομηχανιών.

Το νέο Expedition X-Lätt Jacket αποτελείται από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και εμπλουτίζει τη συλλογή 1974 Expedition

Ρούχα και τσάντες που συνδυάζουν ανθεκτικότητα, στιλ και διαχρονικότητα και θα μας ακολουθήσουν σε κάθε μικρή ή μεγάλη εξόρμηση τους επόμενους μήνες. Και όλα αυτά με σεβασμό στη φύση. Τα αγαπάμε.