Και ναι, υπάρχει λόγος. Γιατί εσύ έχεις ισιώσει μαλλί, έχεις βάλει έντονο μωβ κραγιόν, μπόλικη μάσκαρα τόσο που έχεις κάτι μάτια σαν manga και χαμογελάς. Κλικ! Και βλέποντας την οθόνη μοιάζεις σαν μια αναπαράσταση του εαυτού σου λίγο πιο αστεία, ίσως και γελοία. Πως γίνεται αυτό; Έχουμε την απάντηση.

Ο λόγος λοιπόν που κάθε φορά που βγάζεις selfies δεν σου αρέσεις, τουλάχιστον όχι τόσο όσο σε βλέπεις στον καθρέφτη, είναι γιατί αυτή την εικόνα έχεις συνηθίσει. Η εικόνα του εαυτού σου με την οποία έχεις εξοικειωθεί είναι το είδωλο σου στον καθρέφτη, με τις εκφράσεις σου και όλα εκείνα στα οποία εσύ εστιάζεις. Όταν όμως βγάζεις μια φωτογραφία σε βλέπεις έτσι όπως σε βλέπουν και οι υπόλοιποι στο δρόμο, τη δουλειά και δίπλα τους. Και αυτή την εικόνα δεν την έχεις συνηθίσει, αυτός είναι και ο λόγος που σου φαίνεται τόσο περίεργη.

Ενώ αντίθετα mε όσους λένε πως οι selfies σε κάνουν λίγο παραπάνω νάρκισσο, επιστήμονες υποστηρίζουν πως ουσιαστικά μας κάνουν να δεχθούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο. Και να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Χαμογέλα λοιπόν και γίνε η επόμενη Kim Kardashian!